Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]"Íme, a magyar konyha két remeke egy ételben. A friss, ropogós réteslapok közt a hortobágyi palacsinta fűszeres, pörköltös-tejfölös tölteléke bújik meg.

A rétes bő 10 perc alatt megsül, a töltelék pedig 20 perc alatt összefő, mert gyorsításul darált csirkehúsból készítem, és a vöröshagymával sem szórakozom hosszan: ahelyett, hogy apróra vágnám, inkább megreszelem, ettől pépessé válik, és hamar megfonnyad.
Ez a rétes egy-két pohár hideg fröccsel vagy sörrel biztos befutó az esti, falatozgatós, baráti beszélgetésekhez."

Stahl Judit


Hozzávalók:

- 1 csomag 121 dkg-os, hatlapos rétestészta
- 2 evőkanál olaj
- 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa

Hozzávalók a töltelékhez:

- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1-1 evőkanál Piros Arany és Gulyáskrém
- 30 dkg darált csirkemell
- kevés só és frissen őrölt bors
- 1 dl tejföl
- a rétesek tetejére 1 evőkanál olaj

Forrás: [origo]
Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és sütőpapírt fektetünk egy 30x40 cm-es tepsibe.
2. A töltelékhez megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát, az előbbit megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán, az utóbbit finomra zúzzuk.
3. Ezután a libazsírt mérsékelt lángon kevergetve felmelegítjük egy 26 cm átmérőjű serpenyőben, néhány perc alatt megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát, hozzávegyítjük a fokhagymát, és azonnal lehúzzuk a tűzről. Meghintjük az őrölt paprikával, és hozzáadjuk a Piros Aranyat, a Gulyáskrémet meg a darált csirkemellet. A csirkés pörköltet ekkor visszatesszük mérsékelt tűzre, megsózzuk, megborsozzuk, 1-2 percig kavargatjuk, majd lefedjük, és 12-15 perc alatt összepároljuk. Közben néha ránézünk, megkeverjük, de felesleges tábort ütni mellette.
4. Ezalatt a réteslapokkal foglalkozunk. Először enyhén benedvesítünk 2 nagy konyharuhát - virág spricnivel a legegyszerűbb -, majd mindkettőre kifektetünk 1-1 réteslapot úgy, hogy az egyik hosszabb oldaluk nézzen felénk.
5. A lapokat kenőecsettel vékonyan megolajozzuk, aztán rájuk terítünk 1-1 újabb lapot, amelyeket szintén megolajazunk, és jöhet rájuk 1-1 újabb lap. Ezek viszont már nem kapnak olajat, helyette a felénk eső, hosszabbik oldalukon üresen hagyunk alul kb. 2 cm-es peremet, és a peremmel párhuzamosan kiszórunk 4-5 cm-es széles sávban 1-1 púpos evőkanál zsemlemorzsát. Ide kerül majd a töltelék.
6. Amikor a pörkölt megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, és az így kapott tölteléket egyenletesen arányban szétosztjuk a réteslapok zsemlemorzsás részein. Ezután a réteseket a konyharuhák segítségével felcsavarjuk, majd átemeljük a tepsire, és a tetejüket vékonyan leolajozzuk.

A sütés 10-15 perc alatt megvan, de az aranybarna réteseket csak akkor szabad felszeletelni fűrészfogú késsel, ha már langyosra hűltek. Két rétes lesz belőle.

Stahl konyhája: Gesztenyés pulykamellhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111116-stahl-konyhaja-gesztenyes-pulykamell-receptje.html