Az ünnepek alatt megengedhetjük magunknak a hétköznapinál izgalmasabb, teltebb, csillogóbb színeket is. Senkit nem biztatunk arra, hogy drasztikusan változtasson a megjelenésén, hiszen a szokásosnál egy-két árnyalattal erősebb rúzzsal, más esetben egy intenzívebb színű szemhéjpúderrel, némi csillámmal vagy műszempillával máris alkalmi sminket varázsolhatunk magunknak.

Bogyószínű ajkak

A szemre csak egy kevés szempillaspirál kerüljön, a bátrabbak egyetlen vékony tusvonalat húzzanak a felső szemhéjra vagy szemceruzával emeljék ki az alsó szemhéj vonalát. Az orcákra leheletnyi szín kerüljön, hogy végül minden tekintet a szájra szegeződhessen. A rúzs alá dolgozzunk ceruzával, satírozzuk át az egész szájat, majd fültisztító pálcikával dolgozzuk bele a repedésekbe. Erre vigyük fel a rúzst, amelynek így telt, erőteljes színe lesz, és sokáig megmarad.

Modellfotó: MAC

Füstös szemek

A füstös szemsmink az egyik nagy kedvenc, ha exkluzív megjelenésről van szó. A jól megválasztott árnyalat gyönyörűen kiemeli a szem színét és áthatóvá teszi a tekintetet. Füstös sminket ugyanis nemcsak fekete vagy szürke szemhéjpúderrel vagy szemhéjstifttel készíthetünk. Karácsonykor érdemes kipróbálni az olyan gyönyörű, sötét árnyalatokat, mint a csokoládébarna, a padlizsánlila, majd ezeket megkoronázni egy kevés arany vagy ezüst csillogással.

Modellfotó: MAC

A smink királynője: az éjfekete szempilla

A karácsonyi sminknél sem kell túlzásokba esni: nem kell buja színű rúzs, különleges szemhéjpúder, elég csak egy szuper, a pillákat dúsító, hosszító szempillaspirál. Akik még drámaibb hatást szeretnének, azok a felső szemhéjra felvitt tusvonallal tegyék intenzívvé a pillantásukat. Az igazán extra, dögös tekintethez viszont műszempillára van szükség. Ezek felragasztásával ne karácsonykor próbálkozzunk először, a gyakorlott kezek az ünnepi készülődés utolsó pillanataiban sokat jelentenek. Az arcra ez esetben is finom, barackos pír kerüljön, a szájra pedig természetes, visszafogott púderszínű rúzs vagy szájfény.

Modellfotó: MAC

Tipp: Takács Nóra ünnepi sminkje lépésről lépésre

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oqRXaGMEF0ELfQcxÍgy sminkelj télen: Praktikák a tartós sminkeléshezhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20111117-igy-sminkelj-telen-praktikak-a-tartos-sminkeleshez.html Nem színes, nem ragad: Sminkelj úgy, hogy a pasidnak is tetsszen!http://www.life.hu/szepulj/smink/20111109-nem-szines-nem-ragad-sminkelj-ugy-hogy-a-pasidnak-is.html Zombinak sminkelte magát a botrányhősnőhttp://www.life.hu/szepulj/20111021-zombinak-sminkelte-magat-a-botranyhosno-lindsay-lohan.html Végre smink nélkül láthatjuk Lady Gagáthttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110908-vegre-lathatjuk-smink-nelkul-lady-gagat.html Milyen színű a szemed? Eláruljuk, milyen smink áll jól neked!http://www.life.hu/szepulj/20110912-milyen-szinu-a-szemed-elaruljuk-hogy-sminkelj.html A legdurvább sminkbakik, amiket a sztárok is elkövetnekhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110722-a-legdurvabb-sminkbakik-amiket-a-sztarok-is-elkovetnek.html