karácsony szemhéjfesték rúzs szilveszter ünnep smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek alatt megengedhetjük magunknak a hétköznapinál izgalmasabb, teltebb, csillogóbb színeket is. Senkit nem biztatunk arra, hogy drasztikusan változtasson a megjelenésén, hiszen a szokásosnál egy-két árnyalattal erősebb rúzzsal, más esetben egy intenzívebb színű szemhéjpúderrel, némi csillámmal vagy műszempillával máris alkalmi sminket varázsolhatunk magunknak.

Bogyószínű ajkak

A szemre csak egy kevés szempillaspirál kerüljön, a bátrabbak egyetlen vékony tusvonalat húzzanak a felső szemhéjra vagy szemceruzával emeljék ki az alsó szemhéj vonalát. Az orcákra leheletnyi szín kerüljön, hogy végül minden tekintet a szájra szegeződhessen. A rúzs alá dolgozzunk ceruzával, satírozzuk át az egész szájat, majd fültisztító pálcikával dolgozzuk bele a repedésekbe. Erre vigyük fel a rúzst, amelynek így telt, erőteljes színe lesz, és sokáig megmarad.

Modellfotó: MAC
Modellfotó: MAC

Füstös szemek

A füstös szemsmink az egyik nagy kedvenc, ha exkluzív megjelenésről van szó. A jól megválasztott árnyalat gyönyörűen kiemeli a szem színét és áthatóvá teszi a tekintetet. Füstös sminket ugyanis nemcsak fekete vagy szürke szemhéjpúderrel vagy szemhéjstifttel készíthetünk. Karácsonykor érdemes kipróbálni az olyan gyönyörű, sötét árnyalatokat, mint a csokoládébarna, a padlizsánlila, majd ezeket megkoronázni egy kevés arany vagy ezüst csillogással.

Modellfotó: MAC
Modellfotó: MAC

A smink királynője: az éjfekete szempilla

A karácsonyi sminknél sem kell túlzásokba esni: nem kell buja színű rúzs, különleges szemhéjpúder, elég csak egy szuper, a pillákat dúsító, hosszító szempillaspirál. Akik még drámaibb hatást szeretnének, azok a felső szemhéjra felvitt tusvonallal tegyék intenzívvé a pillantásukat. Az igazán extra, dögös tekintethez viszont műszempillára van szükség. Ezek felragasztásával ne karácsonykor próbálkozzunk először, a gyakorlott kezek az ünnepi készülődés utolsó pillanataiban sokat jelentenek. Az arcra ez esetben is finom, barackos pír kerüljön, a szájra pedig természetes, visszafogott púderszínű rúzs vagy szájfény.

Modellfotó: MAC
Modellfotó: MAC

Tipp: Takács Nóra ünnepi sminkje lépésről lépésre

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oqRXaGMEF0ELfQcx




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.