szem sminkelése sminkelési tanácsok smink tippek toka eltüntetése smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új év, új élet, de legalábbis "idénvégrelefogyok" - valahogy így kezdődik minden január. Mielőtt drasztikus fogyókúrába kezdenél, először is nyisd ki a neszesszered! Ha nem is tíz, de jó öt kilót biztosan lefaraghatsz a Life.hu néhány sminktippjével.




Thinkstock
Thinkstock

Mikor és mivel kontúrozzunk?

Az árnyékolást alapozás után végezzük, de az árnyékoló eszköztől függ a sorrend. Fontos, hogy az alapozó tökéletesen megegyezzen a bőrünk színével, az árnyékoló ennél sötétebb, a highlighter értelemszerűen világosabb legyen. Ha krémes alapozót, krémpúdert, korrektort használunk, akkor ezeket közvetlenül az alapozás után, de a púderezés előtt vigyük fel az arcra és dolgozzuk össze az alapozóval, majd erre kerüljön a púder. Ha viszont porpúderrel, matt bronzosító púderrel vagy szemhéjporral dolgozunk, akkor azt az alapozás és a púderezés után tegyük fel. A mélyítés után a kiemeléshez szintén használhatunk krémes (világos alapozó, korrektor, krémceruza) vagy por állagú (világos porpúder, csillámos púder) highlightereket is. A sminküzletekben lehet kapni kifejezetten az összedolgozásra alkalmas, ferde kontúrecsetet, de ha nem akarunk erre külön összeget szánni, az ujjainkkal összenyomott sima púderecset is alkalmas lehet erre.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Halánték és homlok





Thinkstock
Thinkstock

Orr

A széles orrból néhány ecsetvonással könnyen fitos, csinos orrot varázsolhatunk. A homlokon már jelen lévő világos színt vigyük fel az orrnyeregre is. Ha hosszú az orr, a végére kerülhet megint sötétebb szín, így optikailag rövidebbnek tűnik. A halántékon és az arcéleken használt sötétebb árnyalattal pedig dolgozzunk rá az orr két szélére. Leírva talán kissé hosszadalmasnak tűnik, de gyakorlott kéz számára ez mindössze néhány másodperc.

Tipp! Terhessége alatt is keményen diétázik a szupermodell. Kattints a galériáért!


Orcák



Toka



Thinkstock
Thinkstock

Szem

Minél nagyobbak a szemeid, arányaiban annál kisebbnek fog tűnni az arcod. A természetes, világos bőrszínű vagy bézs szemhéjpúder legyen az alap, amit ne csak a mozgó szemhéjra, hanem a szemöldökcsontra is vigyél fel. A belső szemzugban használt sötét árnyalatoktól kicsi, közel ülő szemeid lesznek, ezért ha az ellenkezőjét szeretnéd, érdemes világos árnyalatokkal, sőt, fehér színnel kísérletezni. Ne feledkezz meg a szempillákról: a hosszú, íves pillák ugyanis optikailag nagyobbá teszik a szemet.

Tipp! Modellkedni kezdett a híres énekesnő lánya. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.