A hollywoodi sztárok egyik közös ismertetőjele a tökéletes, vakítóan fehér fogsor. A ragyogó sztármosolyok annyira hasonlítanak egymásra, hogy joggal feltételezhetjük, szó sincs genetikáról. A gyönyörű fogakról a fogorvosok sokkal inkább tehetnek, mint a szülők. Viszont nem egyszer előfordul az is, hogy a tökéletesítés túl jól sikerül, az eredménynek pedig nem sok köze van a természeteshez.

Akiknek elméretezték

A tökéletes fogsor az amerikaiak számára egyenlő az uniformizált fogakkal: minden látható harapóeszköznek pontosan ugyanolyan szélesnek és ugyanolyan hosszúnak kell lennie, különben oda a varázslat. Nehéz elképzelni, hogy Hilary Duffnak problémái voltak a fogaival, az énekesnőként, színésznőként és divattervezőként is jegyzett celebritás valószínűleg engedett a nyomásnak. Bájos gyöngyfogai helyett néhány évvel később tökéletes, vagyis inkább tökéletesen egyforma és óriási fogak virultak a szájában.

Forrás: AFP

Hilary Duff fogait még csak nem is méretezték túl Fay Dunaway fogaihoz képest. A legendás színésznő mosolya 1999-ben még őszinte volt, 2011-ben viszont már az ő fogsorán is jól látszott az avatott kezek munkája. A fogorvosa talán túlságosan is láthatóvá akarta tenni a változást. A méretes eredmény láttán a legjobb szándékkal is csak arra tudunk gondolni: vajon mikor esik ki a színésznő protézise?

Forrás: AFP

Gary Busey fogai sosem voltak kicsik, de ami a fogászati eljárás után történt vele, azt a látványt nehéz feldolgozni. Tény, hogy a telt mosoly esztétikailag sokat hozzá tud adni a megjelenéshez, de amikor valaki arca tulajdonképpen másból sem áll, mint egyetlen összefüggő fogsorból, az azért rémisztő.

Forrás: AFP

Akiknek felismerhetetlenre alakították

Míg a brit szórakoztatóipar sztárjai többnyire ragaszkodnak a kicsit csálé, kicsit tökéletlen, természetes színű, viszont legalább egyedi fogakhoz, Amerikában ezzel a hozzáállással nem lehet labdába rúgni. Az igazán félelmetes nem is az, ami mondjuk Miley Cyrussal történt, hogy a gyerekesen csálé fogaiból nőiesen tökéleteset varázsoltak.

Forrás: AFP

Az előbbi példánál sokkal ijesztőbb, amikor a tökéletlennek megszokott fogak elvásnak, elkopnak, és helyettük hirtelen tökéletessel találjuk magunkat szemben. A hófehér, gyönyörű fogak egyébként sokszor azt az illúziót is keltik, hogy "viselőjük" fiatalabb. Ez a helyzet Courtney Love vagy Nicolas Cage esetében is. Lehet, hogy fiatalabbnak látszanak, de nagy bajban lennénk, ha a mostani mosolyuk alapján kellene beazonosítanunk őket.

Forrás: Northfoto, AFP

Akiknél túl nagy a kontraszt

Az előbbiből kiindulva a látható életkor és a túlontúl tökéletes fogak közötti kontraszt inkább zavaró, mint kellemes meglepetés. A 67 éves Michael Douglas vagy a 80 (!) esztendős Regis Philbin ragyogó fogsorára a legjobb jelző a természetellenes. Nem arról van szó, hogy ilyen idősen ne legyenek valakinek ápoltak a fogai, hanem arról, hogy a korona kiválasztásánál érdemesebb lett volna a természetes árnyalatot választani.

Forrás: AFP

Két pofonegyszerű frizura rövid hajbólhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120321-hogyan-legyek-jo-no-ket-pofonegyszeru-frizura-rovid-hajbol.html Sissi szépségtrükkjeihttp://www.life.hu/szepulj/20120321-takacs-nora-sissi-szepsegtrukkjei.html Modellek, akik énekesnők akartak lennihttp://www.life.hu/szepulj/20120319-modellek-akik-enekesnok-akartak-lenni.html Gusztustalan állatságok a kedvenc pipereholmidbanhttp://www.life.hu/szepulj/20120314-gusztustalan-allatsagok-a-kedvenc-pipereholmidban.html Szinte felismerhetetlen! Így nézett ki 14 évesen a világhírű énekesnőhttp://www.life.hu/szepulj/20120316-szinte-felismerhetetlen-igy-nezett-ki-14-evesen-a-vilaghiru-enekesno.html 7 női szépségrituálé, amit a férfiak soha nem fognak megértenihttp://www.life.hu/szepulj/20120312-7-noi-szepsegrituale-amit-a-ferfiak-soha-nem-fognak-megerteni.html