Szőrtelenítés: lézerrel vagy villanófénnyel?

bőr szőrtelenítés végleges szőrtelenítés szépségápolás lézeres szőrtelenítés szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan nehezen tudják eldönteni, milyen szőrtelenítő kezelést válasszanak, hiszen a hirdetési ígéretek alapján nehéz különbséget tenni a lézeres és villanófényes kezelések között. Nagyon gyakori kérdés, hogy melyik a jobb vagy erősebb kezelés, a lézer vagy az IPL?

A szakemberek régóta fáradoznak, hogy különböző eljárásokkal testtájainkat véglegesen szőrteleníthessük. A lézer és az IPL is nagyenergiájú fény. Mindkettő lényege a szőrtüsző, vagyis a szőr növekedéséért felelős sejtcsoport kiiktatása. A hagyományos, fájdalmas, időigényes és ideiglenes megoldásokkal szemben először a lézeres, végleges szőrtelenítő gépek jelentek meg.

Forrás:  Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

A több mint tíz éve eredményesen működő lézerek mellett az utóbbi években megjelentek az olcsó készülékekkel történő, mindenhol elérhető villanófényes (IPL) eljárások. Sajnos, ezek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, a kezelés ugyan olcsó, de hosszú távon nem hozza a várt eredményt. Sokan vannak, akik már jó néhány, általában hat-nyolc kozmetikai IPL kezelésen vettek részt, és néhány hónap után csalódottan tapasztalták, hogy a kezelt szőrszálak "visszanőttek".

Hogy lehetséges ez? A kozmetikai IPL elsőre jó és költségkímélő megoldásnak tűnhet, de gyakorlatilag a gyantázás alternatívája. Előnye, hogy nincs begyulladt szőrtüsző, szőrbenövés, napi borotválás. Ám a páciensek még sok-sok gyakori kezelés után is azt tapasztalják, hogy a szőrnövekedésük csak lelassul, de nem szűnik meg. Ezzel szemben a lézeres kezelés valóban leállítja a szőrtüsző működését.

Győződj meg a valódi különbségről!

Ha szarkalábak jelennek meg a szemünk alatt, eszünkbe sem jut egyszerű testápolóval megoldani a problémát. Keresünk egy olyan, kifejezetten ránctalanításra kifejlesztett krémet, ami el is éri a kívánt hatást. Ugyanez a különbség a lézerek és a villanólámpák (IPL) között. A cél-lézerek el is érik a kívánt szőrtelenítő hatást, a villanólámpák önmagukban nem. A szőrtelenítés sikerének záloga tehát a speciálisan, erre a célra kifejlesztett lézertechnológia használata. A Bársony Orvos-Esztétika a tudomány mai állása szerint a szőrtelenítésre legalkalmasabb lézertechnológiát, az Alexandrite lézerberendezéseket használja. Az Alexandrite lézer 755 nm hullámhosszon, kifejezetten a szőrszálakat célozza. Ezzel szemben az IPL berendezések szűrőcserével alkalmasak különböző kezeléstípusokra, többek között szőrtelenítésre is.

Lézer

Kozmetikai IPL

Előny

Orvosi berendezés

Relatív olcsó kezelési árak

Hatékony kezelés

Mozgatható, mobilizálható készülék

Gyors kezelés

Egyéni adottságoknak megfelelő beállítások

Professzionális, erre a célra kifejlesztett készülék

Hátrány

Magas kezelési ár

Szőrnövekedés átmeneti blokkolása

Drága szervizelés

Hosszabb kezelési idő

Fájdalmasabb kezelés


Tegyünk próbát!

Tapasztald meg a szőrtelenítő eljárások közti különbséget! A tanácstalanok érdekében a Bársony Orvos-Esztétika bevezette az IPL szőrtelenítő kezeléseket.

Próbáld ki a lézeres és IPL-es szőrtelenítő kezelések közötti különbséget!

A Bársony az első kezelés alkalmával egyik testrészedet, például a hónalj területét lézerrel, a másikat IPL-lel kezeli, hogy a kezelés után saját bőrödön tapasztald meg a különbséget!

Forrás:  Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Szőrszálhasogatás! Lehet, hogy az olcsó a drága?

Az IPL legszembetűnőbb előnye a lézeres szőrtelenítéssel szemben az ára. A villanófényes eljárás általában sokkal olcsóbb a lézeres kezeléseknél. A kedvezőbb ár azonban csak relatív olcsóbb. Számoljunk együtt! Sok kozmetikában 3-4 hetente végzik a szőrtelenítő kezelést, legalább 8 alkalmas kezelési csomagot ajánlva. A Bársonyhoz csak 2 havonta kell menni kezelésre, hiszen addigra nőnek ki a kezelhető szőrszálak. Mivel a lézeres kezelés hatására valóban nem nőnek vissza a kezelt szőrszálak, ezért testtájtól függően összesen 4-8 alkalommal gyakorlatilag szőrtelen állapotot érhetünk el.

Ne felejtsd el, a Bársonyban minden kezelést szakorvosi konzultáció előz meg, a kezeléseket pedig orvosi garanciával végzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.