Menza fashion week étterem Klassz Bisztró gyorsétterem menza gyorsétel Café Promenád Baldaszti Fresco Café
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebédszünetben, munka után vagy egy lyukas órában szívesen beugranánk egy kellemes, divatos helyre, enni valami finomat a barátnőkkel? Ajánlunk 5 trendi helyet, ahova érdemes becsekkolni!

Idő és pénz híján maradnak a gyorséttermek, különböző gyrososok és az ipari kifőzdék, amik nemcsak unalmasak, de semmilyen extra élményt nem nyújtanak, és sok helyen az ételek minősége is erősen kifogásolható. Az áraik pedig összehasonlítva ezekkel az éttermekkel, sokszor még magasabbak és az adagok is kisebbek. Az ember azt gondolná, hogy a manapság trendinek számító bisztrókban és bárokban 5 ezer forint alatt nem lehet megúszni egy ebédet vagy vacsorát, pedig egyre inkább kezd divatba jönni, hogy frisset, különlegeset, vagy épp teljesen hagyományosat szolgáljanak fel, megfizethető áron. Íme a mi kedvenceink első körben, minden korosztálynak.

Thinkstock
Thinkstock

1. Menza - igényes átlagosság

Elsőként említenénk ezt a helyet, mivel a város egyik legmenőbb pontján van, és az egyik legkellemesebb étterem. Nincsenek kimondhatatlan nevű ételek, egyszerű, mindennapi alapanyagokból főznek, és minden esetben kitűnő volt mind az étel minősége, mind a felszolgálás. Fiatalos, őszinte és barátságos, valahogy így tudnánk jellemezni a hangulatát. Egy ebédmenü 2 fogásos, 990 Ft-ba kerül, és mindezt a napsütéses teraszon elfogyasztani tavasszal remek kikapcsolódás.
Cím: Liszt Ferenc tér 2.


2. Klassz Bisztró - hagyomány és ötletesség

Ez a hely kategóriájában az egyik legolcsóbb, mégis minősége vetekszik a legtöbb csúcsgasztronómiai étteremmel. Egy ebédmenü 890 Ft-ba kerül, mely 2 fogást tartalmaz, ezenkívül minden étel mellé kapunk a házi készítésű vajból és kenyérből. Azt gondolnánk, hogy jó-jó, olcsó az ebéd, de akkor biztos kicsit lepukkant a hely. Újabb kellemes csalódást kell okoznunk, a hely az Andrássy úton található, a design pedig ötletes és hangulatos.
Cím: Andrássy út 41.


3. Baldaszti's Grand - fiatalos, pörgős, friss

Kétségkívül napjaink egyik legfelkapottabb és legmenőbb bisztrója. Esténként nyüzsgő bár, napközben laza bisztróételeket szolgálnak fel. Árban ugyan egy fokkal magasabb kategóriába tartozik, de aki szereti a trendi helyeket, azoknak kötelező. 2 és 3 fogásos ebédmenük közül választhatunk, az előbbi 1990 Ft, az utóbbi 2650 Ft. Főleg magyar és nemzetközi ételeket kínálnak egy kicsit újragondolva, ami a hely frissességét és lendületét adja. A vacsoránkhoz pedig a legjobb minőségű borokból és koktél-különlegességekből válogathatunk.
Cím: Andrássy út 8.


4. Fresco Café & Lounge - elegáns és visszafogott

Újabb gyöngyszem a Liszt Ferenc térről. A konyhája és a hangulata egy kicsivel különbözik az előzőektől, itt ugyanis megtalálhatóak a mediterrán konyha különlegességei, távol-keleti wokspecialitások, steakek minden mennyiségben és fatüzelésű kemencében sült pizzák. A design is elegánsabb, komolyabb, letisztultabb. Az ebédmenü 1060 Ft-ba kerül, amiért 3 fogást kapunk.
Cím: Liszt Ferenc tér 10.


5. Café Promenád - bohókás és barátságos

Az egyik legfiatalosabb hely Budán, mind a személyzetet tekintve, mind a vendégkört. A kiszolgálás sokszor nem a legpontosabb vagy a legprofibb, ugyanakkor az ételek rendkívül finomak és hangulatát tekintve pedig páratlan. A Mammut 2 bevásárlóközpont oldalában helyezkedik el, tehát abszolút központi és jó időben félig nyitott a helyiség. Nemzetközi és magyar ételek közül válogathatunk, és tulajdonképpen semmivel nem tudunk mellényúlni. Ebédidőben 12 és 15 óra között 20% kedvezményt kapunk az ételekből, de minden héten vannak akciós fogások is. Árkategóriáját tekintve pedig 1000-1500 Ft-ból kiadós fogásokat kapunk.
Cím: Mammut 2, földszinti terasz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.