Titokzatos halálok Bordeaux-ban

halál szesztilalom titokzatos Bordeaux bor szeszturizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Titokzatos halálok sorozata tartja lázban a bordeaux-i közvéleményt.

Öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban. Az áldozatok mindannyian huszonévesek voltak, és mindannyian a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe.

Thinkstocphotos
Thinkstocphotos

További közös vonás, hogy mindegyikük részeg volt, éjszakai tivornya után zuhant a folyóba. A boráról világhírű városnak nem túl jó reklám a halálsorozat, mivel sok turista érkezik borkóstoló túrára. Sok pedig nem csupán kóstol. A helybeliek eleinte el sem hitték, hogy ittasság okozta a férfiak vesztét, arra gyanakodtak, hogy az áldozatokat belökték a folyóba, vagy szervkereskedők végeztek velük. Immár hitelt adnak a hivatalos verziónak, azután hogy május elején Pierre-Marie Bourniquel, a közbiztonság helyi felelőse kénytelen volt nyilvánosan bevallani: az angolszász ivótivornyázás elérte Bordeaux-t is - Rennes, Lille vagy Nantes után. Hogy elejét vegyék újabb borisszák vízbefúlásának, a város boltjai este 10 után nem árulhatnak szeszes italt, és létrehoztak éjszakai szeszőrjáratot. Éjjel 11 és reggel 7 óra között nem lehet szeszes ital közterületen, tehát nemcsak inni, hanem vinni is tilos - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.