Folyamatosan érkeznek az új receptek hozzánk - a vágószobából egyenesen tálcán kínálják nekünk. Néhány könnyebb, munkahelyre is elvihető falatot választottunk. A mostani videókban Buday Péter bemutatja, hogyan készíthetünk ízletes pesto-t, majd két könnyű szendvicset készít.

 

Folyamatosan érkeznek az új receptek hozzánk - a vágószobából egyenesen tálcán kínálják nekünk. Néhány könnyebb, munkahelyre is elvihető falatot választottunk. A mostani videókban Buday Péter bemutatja, hogyan készíthetünk ízletes pesto-t, majd két könnyű szendvicset készít.
Kezdjük az alapoknál. Ahhoz, hogy ezek a szendvicsek még ízletesebbek legyenek, Pestot kell készítenünk. Hogyan is kell elkészíteni, meg egyébként is, mi is az a Pesto? Buday Péter most megmutatja. Ne feledjük, az itt leírt mennyiségek 4 főre vonatkoznak!

 

 

Hozzávalók:

10 dkg friss bazsalikom

0,5 dl olívaolaj

3 dkg fenyőmag

4 dkg mandula

Botmixerbe összeadom a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot és a mandulát, sóval ízesítem és pürésítem.

 

Most, hogy alapoztunk egyet, következzen a két "recept". Nem a főzésen van a hangsúly, hanem a praktikumon. Gyorsan készítsünk valami finomat, amit a munkahelyünkre is elvihetünk - a nagy reggeli rohanásban. A pesto-t behűtjük, és később felhasználjuk. Akár így:

 

 

Hozzávalók:

5dkg pestót majonéz (pestós szendvicskrém)

25 dkg paradicsom

esetleg reszelt sajt vagy parmezán

A barnakenyérszeletet megkenem a pestós majonézzel és az apróra vágott paradicsomkockákat ráhalmozom.

 

 

Hozzávalók:

4 evőkanál bazsalikomos szendvicskrém

18 dkg paradicsom

7 dkg olívabogyó

10 levél bazsalikom

A pestós szendvicskrémbe keverek apróra vágott paradicsomot, friss bazsalikomlevelet, olívabogyóval. Ezt kenem a kenyérre.

 

A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakásot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!

 

Wrappeljünk együtt!http://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120626-wrapreceptek.html