Fél oldalára mozgásképtelen lett Dobó Kata - Súlyos mániája ráment az egészségére

anyaság Dobó Kata mánia tisztaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dobó Kata képtelen elviselni, ha körülötte nincsenek rendben a dolgok. Rend- és tisztaságmániájával végül akkor kellett szembenéznie, amikor már a szervezete jelzett.

"Eleinte úgy gondoltam, hogy a kisgyerek mellett is képes leszek ugyanúgy elvégezni a napi teendőket, mint korábban. Tévedtem" - idézi a Blikk a színésznőt. Mikor kislánya, Szofi elaludt, Kata azonnal nagy hévvel csapott bele a házimunkába, intézte a bevásárlást és az egyéb ügyeket. Egészen addig hajtotta magát, míg becsípődött a háta, elzáródott a tejcsatornája, és mindezek következtében alig néhány óra alatt a fél oldala mozgásképtelen lett.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

"Sohasem voltam az a hátradőlős alkat, megőrülök, ha a dolgok nem úgy vannak körülöttem, ahogy én szeretném. Ilyen például a pedantomániám. A lakásnak mindig minden körülmények között ragyognia kell a tisztaságtól, de nem csak ott, ahol látszik ám! Elég, ha csak én tudom, hogy az ágyneműt nem sikerült a megfelelő időben lecserélni, másnap rögtön ezzel kezdek, mert addig, amíg a dolog nincs teljesítve, valami furcsa, gyomorkörnyéki feszültség kerít hatalmába. Nem szeretem ezt az érzést. Ugyanígy vagyok más feladataimmal, vagy csak egy adott csekk befizetésével. Rend a lelke mindennek, nem csúszhatok, nem késhetek, nem lehet porcica sehol" - írja Kata a blogjában.

A szervezete hamar jelzett, hogy ez így nem lesz jó, Kata pedig szerencsére komolyan vette a dolgot. "Már nem akarok mindent én megoldani, és az sem zavar, ha nem makulátlan tisztaságú a lakás. Nekem kell leginkább rendben lennem, hogy a gyermekem minden igényét teljesíteni tudjam. Rá kellett jönnöm, hogy vissza kell fognom a lendületből" - folytatja a blogban, ahol azt is belátta, képtelenség szupernőként élni, a hajtással pedig sem magának, sem a családjának nem tesz jót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.