Dobó Kata képtelen elviselni, ha körülötte nincsenek rendben a dolgok. Rend- és tisztaságmániájával végül akkor kellett szembenéznie, amikor már a szervezete jelzett.

"Eleinte úgy gondoltam, hogy a kisgyerek mellett is képes leszek ugyanúgy elvégezni a napi teendőket, mint korábban. Tévedtem" - idézi a Blikk a színésznőt. Mikor kislánya, Szofi elaludt, Kata azonnal nagy hévvel csapott bele a házimunkába, intézte a bevásárlást és az egyéb ügyeket. Egészen addig hajtotta magát, míg becsípődött a háta, elzáródott a tejcsatornája, és mindezek következtében alig néhány óra alatt a fél oldala mozgásképtelen lett.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

"Sohasem voltam az a hátradőlős alkat, megőrülök, ha a dolgok nem úgy vannak körülöttem, ahogy én szeretném. Ilyen például a pedantomániám. A lakásnak mindig minden körülmények között ragyognia kell a tisztaságtól, de nem csak ott, ahol látszik ám! Elég, ha csak én tudom, hogy az ágyneműt nem sikerült a megfelelő időben lecserélni, másnap rögtön ezzel kezdek, mert addig, amíg a dolog nincs teljesítve, valami furcsa, gyomorkörnyéki feszültség kerít hatalmába. Nem szeretem ezt az érzést. Ugyanígy vagyok más feladataimmal, vagy csak egy adott csekk befizetésével. Rend a lelke mindennek, nem csúszhatok, nem késhetek, nem lehet porcica sehol" - írja Kata a blogjában.

A szervezete hamar jelzett, hogy ez így nem lesz jó, Kata pedig szerencsére komolyan vette a dolgot. "Már nem akarok mindent én megoldani, és az sem zavar, ha nem makulátlan tisztaságú a lakás. Nekem kell leginkább rendben lennem, hogy a gyermekem minden igényét teljesíteni tudjam. Rá kellett jönnöm, hogy vissza kell fognom a lendületből" - folytatja a blogban, ahol azt is belátta, képtelenség szupernőként élni, a hajtással pedig sem magának, sem a családjának nem tesz jót.


Dobó Kata: "Ilyet csak a legrosszabb anyák követnek el"http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120718-dobo-kata-ilyet-csak-a-legrosszabb-anyak-kovetnek-el.html Orvoshoz kellett vinni Dobó Kata pár hetes kislányáthttp://www.life.hu/tested-lelked/20120529-orvoshoz-kellett-vinnie-2-honapos-kislanyat-dobo-katanak-tulsagosan-aggodik.html Most először beszélt róla: ezért nem ment férjhez Dobó Katahttp://www.life.hu/anyaskodj/20111028-most-eloszor-beszelt-rola-ezert-nem-ment-ferjhez-dobo-kata.html