5 megbízható, házhoz szállítós hely Budapesten

étterem ebéd Budapest rendelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unod a szendvicseket vagy az irodád melletti menzát? Akkor válts! Összegyűjtöttünk néhány klassz helyet Budapesten, ahol házhoz is szállítják az ebédet.

Indiai ízek: Bombay Express

Ízkavalkád és színorgia vár a Bombay Express étteremben, de ugyanebbe az egzotikus világba kóstolhatsz bele, ha a munkahelyedre kéred az ételt. Az autentikus indiai ebédedet egy dabbawallah - avagy a dobozos ember - szállítja ki. Indiában nagy hagyománya van az ételkiszállításnak: már abban az időben elterjedt volt, hogy Mumbaiban dabbawallah-k hordják az ebédet az irodai dolgozóknak, amikor az ország még a brit gyarmatosítók uralma alatt állt.

A Bombay Express étlapján készételek és frissensültek, édességek, vegetáriánus, hal- és húsételek találhatók, mindegyik eredeti indiai recept alapján, valódi indiai hozzávalókból. Az étteremből azonban nem csak ételt érdemes rendelned, fantasztikus hűsítők és üdítők, mangólassi, rózsavíz, limonádé vagy gyömbérital várja, hogy a szomjadat oltsa.

Bombay Express indiai étterem

Cím: Budapest, VI. kerület, Andrássy út 44.
Telefon: +36 (1) 332-8363
Weboldal: http://www.bombayexpress.hu/


Thinkstock
Thinkstock

Vegetáriánus válogatás: Éden

A budai Éden igazán formabontó önkiszolgáló vendéglő. A hangulatos teraszon vagy az étteremben mindig jólesik az ebéd, a villámgyors kiszolgálásnak hála hipp-hopp végezhetsz a szigorúan vegán finom falatokkal. Ha mégsincs időd beugrani, házhoz szállítást is kérhetsz. Az Éden étterem vegán ételei állati eredetű hozzávalók, mesterséges színezékek, tartósítószerek nélkül készülnek, így ha innen rendelsz, biztos lehetsz benne, hogy csak egészséges finomságok kerülnek a tányérodra.

A napi menük mellett az Édenben mindig kérhetsz frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveket, búzafűkoktélt, minden fogás - a reggelitől a vacsoráig - helyben készül, így biztos lehetsz benne, hogy a péksüteményektől és a gabonakásától a leveseken és a salátákon át az egytálételekig, a főzelékekig és a tésztaételekig minden a legkiválóbb minőségű.

Éden vegetáriánus étterem

Cím: Budapest, I. kerület, Iskola utca 31. (a Batthyány térnél)
Telefon: +36 (70) 414-2736
Weboldal: http://www.edenivegan.hu/



Pompás pizzák, eredeti olasz receptek: Pink Cadillac

A Pink Cadillac pizzái a legfinomabb, eredeti olasz recept szerint készülnek: a tésztájuk ízes, vékony és ropogós, és nem sajnálják róluk a fenséges feltéteket sem. Ha valami olyat ennél inkább, ami nem szerepel a kínálatban, te is összeállíthatod magadnak a kedvenc feltétjeidből a fogadra valót.

Természetesen délidőben nemcsak pizzát rendelhetsz, hanem más itáliai finomságokat is: választhatsz a kiváló, kétfogásos menük közül, amelyből az egyik egy remek levesből és egy könnyű frissensültből áll, míg a másik egy igazi olasz tésztaspecialitás és egy finom desszert kettőse. Ha valamelyik fogás nem nyerte el a tetszésedet, a mindenkori napi levest bármikor cserélheted húslevesre, a főételt pedig natúr vagy rántott csirkemellre rizzsel. Ugyan nem pink Cadillackel, de a választott menüt akár az íróasztalodhoz is kérheted, vagy ülj be a Pinkbe, és élvezd a melengető napsugarakat, a zsongó, de nem zajos Ráday forgatagát.

Pink Cadillac Pizzéria

Cím: Budapest, IX. kerület, Ráday utca 22.
Telefon: +36 (1) 216-1412, +36 (20) 962-6442
Weboldal: www.pinkcadillac.hu


Thinkstock
Thinkstock

Stílusos és sokoldalú: Barrio Bar

Gazdagodj hetente kulináris élményekkel anélkül, hogy felállnál az íróasztalodtól! Kóstold meg a Barrio Bar & Restaurant magyaros, olaszos és amerikai ételkülönlegességeit: a mennyei finomságokat nemcsak a stílusos és modern étteremben, hanem a munkahelyeden, ebédidőben, vagy túlóra közben, de otthon, a kedvenc kanapédon is fogyaszthatod.

Mit szólnál egy magyaros vegyes ízelítőhöz előételként? Vagy inkább egy francia hagymalevest rendelnél füstölt sajtos cipóban? Ezután győzz választani a változatos heti menük, bárszendvicsek, tészták, vegetáriánus menük, hal- és húsételek, saláták vagy pizzák közül. A fenséges ebédet vagy vacsorát pedig egy mennyei édességgel koronázhatod meg.

Barrio Bar & Restaurant

Cím: Budapest, V. kerület, Október 6. utca 5.
Telefon: +36 (30) 971-2911, +36 (70) 630-0065
Weboldal: www.barrio.hu



A Távol-Kelet legjava: Wasabi

Szereted a keleti ételeket? Ha a szusi- és a wokfogások rajongója vagy, rendelj magadnak ebédet a hozzád legközelebbi, három budapesti Wasabi étterem egyikéből. A japán finomságok közül egyáltalán nem könnyű választani, nemcsak az egzotikus nevek miatt, hanem az étlap sokszínűsége is gondoskodik erről.

A fantasztikus és egzotikus Távol-Kelet hangulatát tükröző Wasabi éttermekből ne csak házhoz szállítást kérj, hanem ha egy kellemes keleti estére vágysz, foglaltass asztalt, és élvezd a japán vendégszeretetet és udvariasságot a felkelő nap országának "díszleteiben és páratlan légkörében"!

Wasabi étterem

Cím: Budapest, III. kerület, Szépvölgyi út 15.
Budapest, VI. kerület, Podmaniczky utca 21.
Budapest, XII. kerület, Alkotás utca 53. (MOM Park)
Telefon: +36 (1) 430-1057, +36 (20) 390-1325
Weboldal: www.wasabi.hu



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.