Pedofilbotrány: letartóztatták a világhírű popsztárt

Gary Glitter pedofil Jimmy Savile letartóztatás Nagy-Britannia popsztár botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább dagad a brit gyerekmolesztálási botrány, méghozzá egy újabb ismert névvel. Ma reggel ugyanis letartóztatták a hetvenes években rendkívül sikeres rockzenészt, Gary Glittert. Paul Gadd - ez ugyanis a polgári neve - lakásán vasárnap reggel jelent meg a rendőrség; a 68 éves zenészt kötött sapkában és napszemüvegben kísérték be az őrsre.

A hatóságok egyelőre a letartóztatás megerősítésén kívül nem nyilatkoznak, csak annyit közöltek: a férfinek - akinek a nevét sem említették - úgy tűnik, köze van Jimmy Savile ügyéhez.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mint nemrég megírtuk: a BBC azóta elhunyt sztárja ellen halála után indult nyomozás, miután egy dokumentumfilmből kiderült, beteges vonzalmat érzett a halottak és a gyerekek iránt. A kórházban, ahol önkéntesként dolgozott, mindkét hajlamát kiélhette, méghozzá úgy, hogy felettesei legalább részben tudták, mit művel.
Ha hasonló vádakban bűnösnek találják Glittert, élete végéig börtönben maradhat és valószínű, hogy a köztudatban is legalább annyira ennek kapcsán él majd a neve, mint a 18 millió eladott lemeze miatt.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.