Aolani Argyle-t a szülészorvos először lánynak nézte, azonban egy betegség miatt kérdésessé vált az újszülött neme, és közel három hónapig tartott, míg az orvosoknak minden kétséget kizáróan sikerült megállapítaniuk, hogy Aolani valóban lánynak született.

Az újszülött baba édesanyja, a 35 éves, Oxfordban elő Emma Sohrabian alig akarta elhinni, mikor az orvosai közölték vele, hogy nem tudják egyértelműen megállapítani a gyereke nemét, ugyanis további, hónapokig tartó tesztekre volt szükség a baba nemének meghatározásához. Mire a teszteredmények megérkeztek, melyből kiderült, hogy Emma valóban kislánynak adott életet, a kis Aolani már három hónapos volt. Itt láthatsz képeket a kislányról.

"Nem is értettem, hogy miről beszélnek az orvosok körülöttem. Én úgy tudtam, hogy kislányom született, és mindenkinek el is mondtam, ráadásul Aolanit még kétnapos korában lányként regisztráltattam" - mondta Emma Sohrabian. "A terhességem huszadik hetében az ultrahangos vizsgálaton is azt mondták, hogy kislányt várok, ezért már előre be is szereztünk jó néhány rózsaszín lányruhát" - tette hozzá Emma. 

Forrás: Thinkstock

Az orvosok később elmagyarázták az összezavarodott anyukának, hogy kislánya valószínűleg egy igen ritka genetikai betegségben, veleszületett adrenalis hiperpláziában szenved, ami 15.000 újszülöttből mindössze egyet érint, és a betegség jelenleg gyógyíthatatlan. Ez a genetikai rendellenesség akár halált is okozhat, ugyanis a betegek szervezetéből hiányoznak azok az enzimek, amelyek a kortizol és aldoszteron hormonok termeléséért felelősek. Ezen hormonok nélkül a szervezet több androgén férfihormont termel, aminek következtében megnagyobbodhatnak a nemi szervek.

A most 14 hónapos Aolani a tervezettnél 15 héttel korábban született az oxfordi John Radcliffe kórházban. A terhesség sem volt teljesen komplikációmentes, ugyanis a méhlepény túlságosan lenn helyezkedett el, ezért sürgősségi császármetszésre volt szükség. A szülés közben Aolani szíve egy rövid időre le is állt, újra kellett éleszteni, és az anya is több mint hét liter vért vesztett, ezért számos vérátömlesztésre volt szüksége. A 900 grammal született kisbabát az intenzív osztályon kezelték, és élete első három hónapját kórházban töltötte.

"Nem érdekel, hogy kisfiú vagy kislány, csak az számít, hogy a kisbabám egészséges és boldog legyen" - nyilatkozta Emma, akinek korábban már volt egy spontán vetélése.

Zarának naponta 500 orgazmusa vanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121019-a-no-akinek-naponta-500-orgazmusa-van-allando-szexualis-izgalom.html Idegen nyelv oktatása gyerekeknek - mikor érdemes elkezdeni?http://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121012-idegen-nyelv-oktatasa-gyerekeknek-mikor-erdemes-elkezdeni.html Kislányként kezdte a tanévet egy 10 éves kisfiúhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121019-nemi-diszforia-azaz-transznemuseg-miatt-kislanykent-kezdte-a-tanevet-egy.html Lélek-spinning - új őrület a fogyókúrábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121019-uj-fogyokuras-modszer-a-lelekspinning-edzotermi-kerekparozas-izzadas-felhomalyban-gyertyafenynel.html Nemcsak a ráncok, de a szénanátha ellen is hatásos lehet a botoxhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121019-nemcsak-a-rancok-de-a-szenanatha-ellen-is-hatasos-lehet.html Megtalálták azt a férfit, aki öngyilkosságba kergetett egy 15 éves lánythttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121019-megtalalta-azt-a-ferfit-az-anonymous-hackercsoport-aki-ongyilkossagba.html Érett korukra impotenssé válhatnak a kövér kamaszokhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121019-impotensse-valhatnak-a-kover-kamaszok-az-alacsony-tesztoszteronszint-miatt.html