Dubai, az X-Factor: ahol Nicole Scherzinger is otthon érzi magát

utazás szórakozás program Nicole Scherzinger Dubai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a Pussycat Dolls egykori énekesnője elvállalta a brit X-Factor legújabb szériájának mentor szerepét, korántsem meglepő módon a sivatag szívében lévő egzotikus oázist választotta a forgatás helyszínéül. A változatosság az élet sava-borsa, és semmi nem lehet jobb példa erre, mint a nyüzsgő metropolisz, Dubai!

A régi és új eklektikus keveréke

Dubai, az egykori kis halászfalu ma már egy high-tech aranyváros virágzó turizmussal, és pálmafákkal szegélyezett hófehér homokos tengerpartjai, keleti hangulatú bazárjai és gyönyörű mecsetei az Ezeregyéjszaka meséit keltik életre. Az ultramodern város olyan fantasztikus látványosságokkal büszkélkedhet, mint a világ legmagasabb toronyháza, a 818 méter magas Burdzs Dubai, a mesterséges pálmafa formájú szigetek és egyik legújabb nevezetessége, a Dubai szökőkút. A hőlégballonos vagy helikopteres kirándulás különleges módja annak, hogy felfedezd a város és a környék szépségeit, amit a teljes hatás kedvéért érdemes a kora reggeli órákra ütemezned. Szinte kötelező program a homokbuckákon való sivatagi száguldás a legmodernebb dzsipekkel. Egy kellemes tevegelés után megkóstolhatod a pakisztáni, marokkói és indiai finomságokat, illetve kipróbálhatod a hagyományos hennatetoválást is. Ha érdekel a város letűnt korszaka, tölts pár órát az ódon Bastakiya-negyedben, és látogass el a látványos minaretekkel teli Nagymecsethez, ám érdemes időt szánnod a Dubai Múzeumra is, ahol betekintést nyerhetsz a beduinok életébe. Dubai a vásárlók paradicsoma, böngéssz te is a bevásárlóközpontok pazar választékából, alkudozz a piacokon, ahol az ékszerek és az egzotikus fűszerek különösen népszerűek.

Bővebb infó: http://www.dubai.com/

Thinkstock
Thinkstock

Mesés éjszakák a csillagok alatt

Egy dubai nyaralás szinte elképzelhetetlen anélkül, hogy belevetnéd magad a híres éjszakai életbe, de készülj fel arra, hogy a város meglehetősen drága hely, és az alkoholfogyasztást, valamint a ruházkodást illetően mindig be kell tartanod az iszlám előírásokat. Dubaiban nem számít az életkorod vagy az érdeklődési köröd, mert itt garantáltan megtalálod az ízlésednek (és a pénztárcádnak) leginkább megfelelő szórakozóhelyeket. A hírességek egyik kedvenc helye a hihetetlen expresszív belső terekkel rendelkező Buddha bár, míg az egyiptomi hangulatot árasztó Cartersben olyan kiváló ételekkel várnak, mint sehol másutt a városban. A Copacabana az egyik legmenőbb szórakozóhely, és elsősorban fantasztikus konyhájáról híres. A Boudoirt a fénylő kristálycsillárok és a vörös kanapék teszik igazán különlegessé, a Vu's bár pedig az Emirates Towers 51. emeletén található, ahol több mint 200 koktél közül válogathatsz, miközben élvezheted a fantasztikus kilátást a városra. Ha táncolni szeretnél, látogass el a hatalmas tánctérrel és elegáns dizájnnal büszkélkedő Mixbe, r 'n' b zenét a Zincben hallgathatsz, míg a Triologyban híres DJ-k pörgetik a lemezeket.

Thinkstock
Thinkstock

Kényeztesd magad úgy, mint a hollywoodi sztárok

A város gyöngyszemeként is ismert lélegzetelállító szigeten található a Jumeirah Zabeel Saray nevű palotahotel, ahol olyan A-listás hírességek részesültek fejedelmi kényeztetésben, mint Uma Thurman, Ne-Yo és Al Murray. Ezen a helyen forgatta Tom Cruise a Mission: Impossible - Ghost Protocol című film néhány jelenetét, és nyilatkozata szerint azt a fajta eleganciát és szépséget, amit a hotel képvisel, nagyon szerette a kamera. A szálloda pazar belsejét a török paloták hangulata ihlette, a kézzel festett mennyezet, a lenyűgöző falfestmények és az egzotikus műalkotások az oszmán birodalom csodálatos korszakát idézik. A márványbejárattal rendelkező, kétoldalt csobogókkal és pálmafákkal szegélyezett hotelben a figyelmes személyzet hűvös kendőt terít a vendégek vállára érkezéskor. A szálloda ad otthont a 8000 nm nagyságú Talise Ottoman Spának, ami 2011-ben elnyerte a világ vezető gyógyfürdője címet: jégteremmel, szaunákkal, különféle élményzuhannyal, három tradicionális hamammal és 42 VIP kezelőteremmel várják az idelátogatókat. Amikor Nicole Scherzinger szeptember végén megérkezett Dubaiba, hogy leforgassa az idei X-Factor házjeleneteit, első útja a hotel fürdőjébe vezetett, ahol hosszú órákon át kényeztette magát. Ha szeretnél te is úgy vakációzni, mint a gyönyörű énekesnő, válaszd a hotel Royal X Factor csomagját.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.