A négygyermekes Nicky Pywellnél 29 esztendős korában diagnosztizálták a betegséget, amely gyógyszeres kezelés nélkül mozgásképtelenséget eredményező izommerevséggel jár. A nő most Marilyn Monroe élő szobraként gyűjt pénzt jótékony célra.

Az angol családanya szülővárosának, Coalville-nek szerez felajánlásokat, és egyhuzamban két órán keresztül, alkalmanként száznegyvenezer forintnak megfelelő összegért mutatja be, hogyan lehet művészeti értékké változtatni a gyógyíthatatlan betegségét.

"Merevvé válik a testem, minden izmom megfeszül, és egészen addig nem tudok megmoccanni, amíg nem kapom meg a gyógyszerem" - mesél produkciójáról a 35 éves Nicky, akinek a korábban gyakran tapasztalt tünet adta az ötletet. "Egy borítékot nyújtok át mindenkinek, s elmondom, ki vagyok és mit csinálok. Imádom Marilynt, mert zseniális, gyönyörű és csillogó színésznő volt. Élvezem, hogy a bőrébe bújhatok" - tette hozzá a bátor hölgy, akiről még több képet itt láthatsz.

Forrás: AFP, Facebook

Nicky azért fordult orvoshoz annak idején, mert úgy gondolta, izomhúzódást szenvedett a sövénynyíró használatakor. Nemsokára a bal karja remegni és rángatózni kezdett, de további három év és négy ideggyógyász kellett hozzá, hogy megállapítsák nála a Parkinson-kórt, mert mindenki túl fiatalnak vélte a betegséghez. "Önképzett és szabadúszó kertész voltam, nagyon szerettem a munkámat. Eleinte izomhúzódásra gyanakodtam, az orvostól kaptam is gyulladáscsökkentőt, ami nem hozott javulást. Aztán a bal kezemen és a bal lábamon is rendellenesen kezdtek viselkedni az izmok. Hosszas kivizsgálás után a leicesteri kórházban derült ki, mi bajom. A gyógyszeres kezelés hamar hatott, így kijöhettem az intézményből. Egy ápolónő segít benne, hogy minden rendben menjen az életemben, ám a karrierem feladása nehéz döntés volt" - mondja Nicky.

A családanya úgy érzi, betegtársainak is reményt nyújt azzal, hogy kiáll a világ elé a problémájával.

"38 kilót fogytam - így sokkal jobb anya lettem"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121128-38-kilot-fogyott-mindossze-6-honap-alatt-egy-no-hogy.html Tizenharmadik gyerekét várja a 46 éves béranyahttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20121115-tizenharmadik-gyereket-varja-a-vilag-legtermekenyebb-beranyaja.html Öt órával halott kislánya születése után megszakadt a fiatal édesanya szívehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121017-ot-oraval-halott-gyermeke-szuletese-utan-megszakadt-a-fiatal-edesanya.html Galandférgek támadták meg a négygyermekes anya agyáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120925-parazitak-altal-terjesztett-neurociszticerkozis-fertozest-kapott-miutan-galandfergek-peteztek-az.html Számokat borotvált ikerfiai fejére egy kínai anyahttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120910-szamokat-borotvalt-ikerfiai-fejere-egy-kinai-anya-hogy-meg-tudja.html Anya, itt aludhat a barátom? Így kezeld kamasz gyermekeid szerelmi életéthttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120905-kamaszkoru-gyerekek-problemai-es-nevelese-lazadas-szexuais-elet-felvilagositas.html