A héten életbe lépett az állatokon tesztelt kozmetikumok általános forgalmazási tilalma az Európai Unióban.

Az állatok jóléte fontos értéket képvisel Európában. Ennek egyik bizonyítéka, hogy hétfőtől tilos állatokon tesztelt kozmetikumokat forgalmazni az Europai Unióban. Több nyomós érv is a tilalom hatályba léptetése mellett szólt, mert a kozmetikai cikkek előállításakor nem indokolt állatkísérleteket végezni.

Thinkstock

A Európai Bizottság továbbra is támogatja az alternatív megoldások kifejlesztését, az eddigi megoldások egyelőre nem képesek teljes egészében helyettesíteni az állatokon végzett teszteket.

2004 óta az unió területén tilos a kozmetikai termékek állatokon való tesztelése, amely 2009 óta a kozmetikumok összetevőinek esetében sem engedélyezett. 2009 márciusától kezdve nem szabad forgalomba hozni olyan kozmetikai termékeket az EU-ban, amelyek állatokon kikísérletezett összetevőket tartalmaznak, de az emberi egészségre gyakorolt, összetettebb hatásokkal kapcsolatban a forgalmazási tilalom bevezetésének időpontját 2013. március 11-ig kitolták.

Forrás: MTI

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!Pattanásos vagy? Ez az oka!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130308-borapolas-es-pattanasok-a-legujabb-kutatasok-szerint-lassan-vegleg-bucsut.html A legjobb arckrémek télrehttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130128-a-legjobb-arckremek-telre.html A csiganyáltól lesz szép Katie Holmes bőrehttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130126-katie-holmes-amerikai-szineszno-bore-a-csiganyaltol-lesz-szep.html Bársonyosan puha, ragyogó bőr télen ishttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20121125-borapolas-barsonyosan-puha-ragyogo-bor-telen-is.html Szépítő arcpakolások őszrehttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120831-taplalo-szepito-gyors-es-olcso-otthoni-arcpakolas-oszre.html Itt egy újabb bizarr szépségőrület a ráncok ellenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120829-az-arckini-remiszto-modszer-a-tokeletes-es-gyonyoru-arcert-.html A diéta csúnyíthatja a bőrt - Így tegyél ellenehttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120603-a-dieta-csunyithatja-a-bort-igy-tegyel-ellene.html Ezt edd, hogy a bőrödnek is jó legyenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20111117-teli-borapolas-ezt-edd-hogy-a-borodnek-is-jo-legyen.html