Charlie, az ausztráliai golden retriever csak ritkán kezd el csaholni. Szerencsére. Ugatásának hangereje egy körfűrész és egy sugárhajtású repülőgép hangereje között van.

A hangerőrekorder eb gazdája, Belinda Freebairn pénteken mutatta be az ausztrál médiának a Guinness-világrekordok tanúsítványát arról, hogy a hatéves kutya képes 113,1 decibellel ugatni. Ezzel elnyerte a világ leghangosabban ugató kutyája címet.

Thinkstock

Ez a hangerő valahol a körfűrészé és egy sugárhajtású repülőgépé között van. Charlie 5,1 decibellel hangosabban ugat, mint a korábbi csúcstartó, egy Daz nevű németjuhász. A golden retriever tavaly októberben állította fel az új ugatási világrekordot. A szomszédok szerencséjére Charlie nagyon nyugodt kutya, jóformán sosem ugat - mondta a gazdi az ausztrál tévében.

Forrás: MTI

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!Miért lehet büdös a kutya szája?http://www.life.hu/anyaskodj/20130307-miert-budos-egy-kutya-szaja-a-hazikedvenc-szajurege-tele-van.html Mit jelent a kutya ugatása? Most megtudod!http://www.life.hu/anyaskodj/20130304-a-kutya-ugatasanak-tipusa-alapjan-kivetkeztetheto-mit-szeretne-kozolni-a.html Harapós kutya: a gazdi az oka?http://www.life.hu/anyaskodj/20130214-oszton-vagy-tanult-viselkedes-a-kutya-agressziojanak-tipusai.html A túlsúlyos kutya rövidebb ideig élhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130201-a-tulsulyos-kutya-elettartama-rovidebb.html Kutyamérgezés: Így ismerd fel!http://www.life.hu/anyaskodj/20130201-kutyamergezes-tunetei-bagyadtsag-etvagytalansag-hasmenes-hanyas.html Ezért veszélyes a tündéri kölyökkutyahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130117-orsofergessegre-a-kolyokkutyak-a-leghajlamosabbak-ami-az-emberre-is-veszelyes.html Télálló kutyaház: Így védd a kutyád a hidegtől!http://www.life.hu/anyaskodj/20121211-telallo-kutyahazzal-vedd-a-kutyad-a-hidegtol.html