Nagyon kevés gyerek születik Japánban. A kormány ezért kitalálta, hogy a gyermekvállalás támogatása mellett a párkeresést és házasodást is állami segítséggel ösztönöznék. Szerintetek beválik?

Meglepő ötlet a japán kabinettől: a szigetországban rendkívül alacsony a születések száma, ezért állami pénzt kapnak a szerényebb körülmények között élő fiatal házasok. Ebből akár lakást is vehetnek, így jutna a büdzséből a különféle párkereső programokra is, amelyeket az önkormányzatok indítanak - írja az egyik japán napilap. Nem ez az első ilyen intézkedése a kormánynak: korábban a szülést és a gyermekgondozást is támogatták.

Forrás: AFP
Babakocsik parkolnak Tokióban

Szakértők szerint főleg azért születik ilyen kevés baba, mert a japánok közül manapság nem sokan akarnak vagy tudnak megházasodni. Pedig a szigetországban a gyermekvállalás és a házasság a mai napig erősen összefügg. A kormány ezért például meghosszabbítaná a szülési szabadságot, és az anyák mentális egészségének is nagyobb figyelmet szentelne, mivel a szülés után minden 10. japán nő depressziós lesz. Más elemzők szerint a kevesebb házasság és gyerek a munkaerő-piaci helyzettel is magyarázható: Japán gazdasági gondjai miatt egyre több fiatalnak csak ideiglenes és rosszul fizető munkája van, így nehezen engedheti meg magának a családalapítást.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét! 

Unatkozó japán tinik legújabb agymenéseihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130226-mufarok-kutyaetterem-es-koldokplasztika-a-legujabb-japan-oruletek.html Erős földrengés és szökőár sújtja Japánthttp://www.life.hu/legykepben/20121207-eros-foldrenges-egymeteres-szokoar-japanban.html Lejjebb az igényeket vagy inkább egyedül?http://www.life.hu/anyaskodj/20130311-parkapcsolat-az-elvarasok-csokkentese-jo-hatassal-van-a-kapcsolatra.html Katalin hercegnő fiút szeretnehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130318-katalin-hercegno-vilmos-herceg-felesege-nem-tudja-hogy-fia-lesze.html Éhezteti gyermekeit Gwyneth Paltrowhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130317-eheznek-gwyneth-paltrow-szineszno-gyermekei-apple-es-moses-nem-ehetnek.html