3 mágikus történelmi túra Európában

Granada utazás szórakozás program történelem Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a történelem szerelmese vagy, nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy némi ízelítőt kapj az ősi civilizációk életéből. A Life.hu most három olyan kihagyhatatlan úti célt ajánl neked, ahol Európa kevésbé ismert kincseire bukkanhatsz.

1. Délosz, az istenek szigete

Délosz a Kikládok-szigetcsoport által alkotott kör közepén helyezkedik el, néhány kilométerre a varázslatos szépségű Mikonosztól. Az aprócska sziget a görög mitológiában Artemisz és Apollón szülőföldje volt, és a legenda szerint Poszeidón varázsolta elő a tengerből, hogy a Héra elől menekülő Létó megszülhesse gyermekeit. Délosz az egyik legnagyobb régészeti lelőhely Európában, ahol egyedülálló kép tárul eléd az ókori Görögország mindennapi életéről. A szigettúrán - távol a civilizációtól - megcsodálhatod az ősi színház romjait, a piacteret (Agora) és a híres Oroszlán-teraszt. A Régészeti Múzeumba is érdemes ellátogatnod, ahol megtekintheted az ásatások gazdag leleteit, köztük az ókori szobrászat ritka kerámiaedényeit és a csodálatos mozaikokat. Szánj időt Apollón szentélyére és Dionüszosz házára, majd kapaszkodj fel a meredek Künthosz-hegyre, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a környező szigetekre.
Bővebb infó: http://mykonos.gr/

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Oroszlán-terasz

Tudtad?

1873-ban az athéni francia iskola tárta fel a régi hellenisztikus várost, amely 1990 óta szerepel az UNESCO világörökség listáján.

A Life tippje

Hajók Mikonosztól indulnak minden nap (hétfő kivételével) a szigetre, 15.00-kor indul vissza az utolsó járat. A 4 órás vezetett túrák kb. 45 euróba kerülnek.


2. Köszöntsd a tavaszt az ősi Boyne-völgyben

Északkelet-Írország vadregényes tája és háborítatlan csendje varázslatos lehetőséget nyújt a romantikázásra. Ha vonzanak a történelmi rejtélyek, vágj neki a festői szépségű Boyne-völgynek, ami az egyik legjelentősebb őskori megalitikus hely Európában. A Boyne-folyó bal partján lévő hatalmas területen található a Knowth régészeti komplexum. E lélegzetelállító vidék olyan gyöngyszemeket rejt, mint Monasterboice, Írország egyik legismertebb vallási helyszíne, a kelta nagykirályok koronázási székhelyéül szolgáló Tara-hegy, és az 1173-ban épült impozáns Trim vára, ahol a Rettenthetetlen című film számos jelenetét forgatták. A Boyne-völgy lenyűgöző látnivalói az ún. Loughcrew kőhalmok, melyeket a legenda szerint repülő boszorkányok szórtak szét a tájban.
Bővebb infó: http://www.boynevalleytours.com/

Forrás: www.theboynevalley.com
Forrás: www.theboynevalley.com

Life-tipp:

Budapestről menetrendszerinti repülőjáratokkal juthatsz el Írország fővárosába, Dublinba. A Boyne-folyóhoz a buszpályaudvarról indulnak túrák májustól szeptemberig.

3. A mór uralom utolsó fellegvára - Granada

A Sierra Nevada (spanyolul havas hegyláncot jelent) lábánál fekvő gyönyörű város kötelező program, ha Andalúziába látogatsz. A granadai felfedezőtúrán megismerkedhetsz a mórok életével, az iszlám építészettel és bepillantást nyerhetsz a flamenco-kultúra csodálatos világába. Az Albaicín városnegyed festői szépségű sikátorait járva téged is megérint a mitikus középkori hangulat, és ha felkapaszkodsz a San Nicolas kilátóba, gyönyörű panoráma nyílik Granadára. Az iszlám építészet remekműve a Sabika-dombon lévő Alhambra-palotakomplexum. Szánj időt a reneszánsz stílusban épült katedrálisra és a királyi kápolnára is, ami a katolikus uralkodópár, Ferdinánd és Izabella szarkofágjait őrzi. Ha szenvedélytől túlfűtött pillanatokra vágysz, látogass el a hajdan virágzó Sacromonte cigánynegyed barlanglakásaiba, ahonnan a flamenco is származik.
További programlehetőségekről, szállásokról bővebb infó: http://www.granadatur.com/en/

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Alhambra-palota

Life-tipp:

Granada étvágygerjesztő fogása a tapas, itt az ideje megkóstolnod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.