Gyorsétteremben diétázni? Ezt edd!

diéta gyorsétterem életmód fogyókúra gyorsétterem-lánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindig tudjuk elkerülni a gyorséttermeket, ez azonban nem jelenti azt, hogy aznapra teljesen fel kell adnod a diétádat. Inkább válaszd ki a kínálatból a legkevésbé hizlaló fogásokat - a Life.hu ebben segít most egy kicsit.
McDonald's: óvatosan a szószokkal!

Bár a különböző hamburgerek és a sült krumpli is nagyon vonzó lehet, a diétás étrendbe inkább a saláták és a gyümölcsök férnek csak bele. Míg egy sima hamburger majdnem háromszáz kalóriát tartalmaz, addig egy kertész saláta csak harmincat, egy adag csirkés Cézár-saláta pedig csak száztizenötöt - persze nem mindegy, milyen öntettel. Az ezersziget öntet bármilyen élvezetessé teszi is a zöldségeket, eleve kétszáz kalória pluszt jelent, így jobban jársz, ha balzsamecetes vagy olívás verziót kérsz. Tévhit az is, hogy ha a szendvicsek helyett a salátás, grillezett húsos tekercseket választod, akkor diétásan étkezel: majdnem ugyanannyi a kalóriatartalmuk, mint egy óriásburgernek.

Forrás: Forrás: McDonalds
Forrás: Forrás: McDonalds

Burger King: az innivalókra is figyelj!

A salátáknál a Burger Kingben ugyanaz a helyzet, mint az előzőnél: egy Partner-saláta öntet nélkül csupán 55 kalóriát tartalmaz, a csirkével gazdagított, laktatóbb Deluxe-saláta viszont már 357-et, melyhez ha még öntetet is kérsz, akkor felér egy finom hamburger kalóriatartalmával. A kólát sem feltétlenül éri meg magas cukortartalmú, ízesített kávéra vagy forró csokira cserélned. Ha teheted, igyál szénsavmentes ásványvizet, száz százalékos gyümölcslevet vagy cukormentes kávét.

Eltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertől


KFC: hagyd ki a szendvicset és a panírozott húsokat!

Ahelyett, hogy mondjuk egy cukorban és zsírban gazdag szendvicses vagy húsos-krumplis menüt választanál, érdemesebb egy Brazer Twister Wrap mellett dönteni, amit grillezett hússal és kukoricával kérj. A szendvics szénhidráttartalmának mellőzésével több mint harminc kalóriát nyersz, de a wrap magasabb rosttartalma és alacsonyabb glikémiás indexe miatt is jobb választás - a meglepően sok cukrot tartalmazó önteteket azonban itt sem ajánljuk. A saláták közül a Piccante ötszáz kalóriát tartalmaz, ha fogyózol, válaszd inkább a görög salátát öntet nélkül, hiszen így csak 133 kalóriát viszel be a szervezetedbe. A gusztusos, panírozott, ám hizlaló húsfalatokkal is légy óvatos, hiszen darabja több mint száz kalóriát tartalmaz.

Forrás: www.kfc.hu
Forrás: www.kfc.hu

Pizza Hut: tészta helyett zöldségek

Azzal alighanem tisztában vagy, hogy fogyókúra mellett pizzát enni nemigen ajánlott, de szerencsére többféle fogás közül is választhatsz az éttermekben: a majonézes tonhalsaláta nagyon jól hangzik ugyan, de helyette a tárkonyos zöldséglevest vagy a töltött gombafejeket ajánljuk. De a saját salátádat is összeválogathatod a salátabárból: különféle friss zöldségek és öntetek között válogathatod ki a diétásabb verziókat.

Gyorséttermi ételek: avagy hogyan együnk gyorsan, könnyen semmit?


Subway: fogyis szendvicsek

Bár miközben kollégáid vagy barátaid az ízletesebbnél ízletesebb szendvicseket majszolják, nem könnyű a diéta mellett kitartani. De az étteremben rád is gondoltak: már olyan szendvicsek is elérhetők, melyeknek hat gramm alatt marad a zsírtartalma. Ezek is vannak olyan gusztusosak, mint a hizlalóbb harapnivalók, mégis csak háromszáz kalóriát tartalmaznak - épp kétszázzal kevesebbet, mint a hagyományos szendvicsek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Pamela Anderson teste maga a tökélyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130604-pamela-anderson-szineszno-megmutatta-tokeletes-testet-a-brazil-vogue-magazinban.htmlFogyókúrázz a horoszkópod szerint!http://www.life.hu/ez-zsir/20111004-fogyokurazz-a-horoszkopod-szerint.htmlBorsmenta: a zsírbontás szakértőjehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130604-borsmenta-a-zsirbontas-szakertoje-nagyon-hasznos-gyogynoveny-a-fogyokuraban.htmlA legjobb zsírégető növény: a csipkebogyóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130530-csipkebogyo-a-cvitamintartalma-miatt-gyogyit-es-szepit.htmlZöldségkrém és jeges leves - Ezt kóstold meg a nyaralásonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130603-finom-nemzeti-etelek-a-nyaralas-alatt-erdelyi-zoldsegkrem-montenegro-finomsagai.htmlKőkemény sporttal tartja magát formában Lolahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130603-lola-enekesno-a-kettlebell-nevu-treninggel-tartja-magat-formaban.htmlÍme a szuperhajlékony Miranda Kerrhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130603-miranda-kerr-modell-nagyon-hajlekony-ezt-meg-is-mutatta-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.