utazótáska lista külföld Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? pakolás bőrönd utazás szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten olyan szőrtelenítési tippeket ajánlott, amitől csodálatosan sima, bársonyos bőröd lesz, ezen a héten pedig elmondja, mik azok a kötelező darabok, amiket mindenképpen be kell pakolnod a bőröndödbe, ha külföldre indulsz.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Kedves Nóra!

A jövő héten Horvátországba utazom a férjemmel és barátokkal. Egyszerűen fogalmam sincs, mit vigyek magammal, eddig sosem jártam külföldön. Összesen 7 napról van szó. Azt már tudom, hogy bele kell férnem a kisbőröndömbe, éppen ezért nem tudom, milyen ruhát pakoljak. Nem akarok feleslegesen semmit sem cipelni, de félek, hogy valami fontos itt marad. Van ötleted?

Előre is nagyon köszönöm a választ, szép napot neked!

Kriszti"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Kriszti!

Elég általános gondban vagy, sokaknak okoz a pakolás hasonló fejtörést. Régebben, amikor még aktívan jártam a világot, ide-oda repültem, idővel nagy rutint szereztem a pakolásban, kialakítottam a tökéletes stratégiát. Az első dolog, amit megtanultam:

Nem szabad teli bőrönddel utazni, mert visszafelé sokkal több dologgal jössz majd haza.

Nincs olyan, hogy ne vásárolnánk ezt-azt a nyaralás, utazás során. Szóval, jobb ezt belekalkulálni már előre, így nem fog meglepetés érni visszafelé. Hányszor fordult elő velem is, hogy nem bírtam összehúzni a bőröndömet, annyira tele volt, és a végén ilyen-olyan zacskókkal a kezemben kellett utazni a repülőn. Jól néztem ki, szó se róla... Két ilyen eset után megtanultam a leckét. A másik fontos tudnivaló ebből következőleg:

Csak a legszükségesebb dolgokat vidd magaddal!

Azokat a ruhadarabokat, amiket még sosem viseltük, ne cipeljük magunkkal, mondván, hogy majd ott felavatjuk őket. Úgysem fogjuk. Menjünk biztosra, alapdarabokra van szükségünk! Lássuk, mik ezek:
- nadrágok - egy farmer, egy sort, egy leggings mindig legyen nálunk, ezek jól variálhatók
- felsők - két-három póló, top, ezek nem foglalnak nagy helyet, mindennel lehet párosítani őket
- strandra vigyél magaddal kalapot, kendőt és egy ruhácskát, szoknyát
- két fürdőruha, lehetőleg egyforma szabásúak, hogy ne barnuljunk a pántok miatt összevissza
- fontos, hogy vigyél két pulóvert, mert este már hűvösebb az idő és bizony arra is fel kell készülni, hogy esni fog az eső, így egy esernyő/esőkabát sem árt, ha van nálad
- pakolj be legalább egy alkalmi ruhát, a kis fekete tökéletes választás bármilyen elegáns eseményhez
- cipők - tornacipő városnézéshez, papucs strandra, szandál és egy magas sarkú estére
- táska - nagyobb táska városnézésre, strandtáska, clutch estére

A ruhákon kívül nem árt bepakolni egyéb fontos dolgokat is, ezek a következők:

- C-vitamin - az immunrendszerünket támogatni kell nyaralás közben is, hogy elkerüljük a betegségeket
- sebtapasz mindig legyen a táskádban (mindegyikben)
- szemöldökcsipesz, körömreszelő, átlátszó körömlakk
- fájdalomcsillapító
- napozótej, krém, olaj (kinek, mi van)
- két törölköző - az egyik tusoláshoz, a másik a strandra
- kétszer annyi fehérnemű és zokni, mint szükséges lenne
- tisztálkodószerek, mini változatban
- szemüveg/kontaktlencse
- hajszárító - sok szállodában van, de ha nem hotelben szálltok meg, akkor lehet, hogy nem lesz és hidd el, nincs annál rosszabb, mint hideg időben vizes hajjal mászkálni, arra várva, hogy megszáradjon. Mióta ez egyszer megtörtént velem, mindenhová cipelem a hajszárítót magammal. Az esetek többségében nincs rá szükségem, de amikor van, akkor áldom az eszemet, hogy vittem magammal.

Fontos még az is, hogy írj listát indulás előtt, mert így sokkal könnyebb lesz mindent bepakolni, és biztosan nem marad otthon semmi. Egy dologra kell még figyelni: a sminkszettre. Nem kell mindent magaddal vinni, elég egy élénk rúzs (az jó lesz pirosítónak is), vízálló szempillaspirál, BB/CC krém, egy bronzosító, pár ecset és kész. A bronzosítót nyugodtan használhatod a szemhéjadra is, különösen jól mutat szépen lebarnult arcon. Ne feledd, ha valami otthon marad, akkor sem dől össze a világ! Vagy veszel helyette a helyszínen másikat, vagy rájössz, hogy nem is olyan fontos, és megleszel nélküle pár napig.

Kellemes pihenést kívánok, Kriszti, érezd magad nagyon jól!

Szeretettel:
Nóra

Tökéletes lábra vágysz? Így csinálják a modellek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130618-takacs-nora-szakertoi-level-a-sima-szortelen-labak-titka-borradir.htmlÍgy csinálják a profik! A tökéletes alapozóhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130611-takacs-nora-szakertoi-level-a-tokeletes-alapozo-kivalasztasa.htmlÍgy száműzd a rosszkedvet az életedből!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130604-takacs-nora-szakertoi-level-hasznos-tippek-hogyan-uzd-el-a.htmlNem boszorkányság a dús, göndör haj!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130527-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-hajbol-dus-gondor-1.htmlVége a csomós szemhéjfestéknek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130521-takacs-nora-szakertoi-level-szemfestes-es-szemhejfestek-szemhejalapozo-hasznalata.htmlA mindig csillogó, ápolt körmök titkahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130513-takacs-nora-szakertoi-level-koromapolas-kezapolas-trukkok-koromragas-ellen.htmlElbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.htmlÍgy lesz egészséges, napbarnított a bőrödhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130430-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lehet-egeszsegugyi-kockazat-nelkul-barna.htmlA pattanások réme: a kívül-belül tiszta bőrhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130423-takacs-nora-szepseg-szakerto-a-zsiros-pattanasos-bor-apolasa.htmlRémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.