54 kilogrammról 32-re fogyott egy év alatt Caitlin Millar, aki egyszerűen nem evett. Akkor kapott észbe, amikor az edzőterem munkatársai közölték vele: nem használhatja az ottani eszközöket, mert aggódnak érte. Segítséget kért a gyógyuláshoz, így mára ismét egészséges testsúllyal él.

Az egykori anorexiás lány jól tudja, hogy az edzőterem dolgozóinak köszönheti az életét, akik végignézték, hogyan aszalódik 168 centiméteres termetéhez 32 kilósra. A 21 éves Caitlin úgy érezte, a teste az egyetlen dolog a világon, amit irányítani képes, így rászokott az étkezések kihagyására és az edzésre. Mozgási szokásai egészségesnek tűntek, de a túl alacsony kalóriabevitel gyors fogyást eredményezett. A róla készült fotókat itt nézheted meg.

Forrás: Thinkstock

"Az volt a mániám, hogy a lehető legjobb legyek minden téren. Ha az iskolában vagy valamilyen sportversenyen nem így történt, boldogtalan voltam. Nem tudtam elfogadni a serdülőkorban lejátszódó testi változásokat. Mindig is versenyszerűen futottam, és ha egy fiatalabb tehetség legyőzött, nem tudtam kezelni a helyzetet. A súlyomat viszont igen. Azt hittem, rajta keresztül irányíthatom az egész életemet. Az egyetem kezdetekor romlott az állapotom, mert nem ismertem fel a tetteim jelentőségét, illetve nem állt mellettem senki, hogy ellenőrizze, mennyit eszem" - mondta a most 55 kilogrammos lány, akinél először 15 éves korában jelentkeztek az anorexia tünetei. Túl nagynak találta ugyanis a 34-es ruhaméretét, ami a boltokban kapható legkisebbek közé tartozik. Tizennyolc esztendősen úgy látta jónak, ha súlya több mint harmadától megszabadul, hiába figyelmeztették a barátai.
"Már két éve súlyos anorexiával küzdöttem, amikor az egyetemi konditeremben félrehívtak az irodába, s közölték, hogy kénytelenek kitiltani, mert a vendégek közül sokan aggodalmukat fejezték ki a testsúlyomat illetően" - emlékszik vissza Caitlin, aki szakértői segítséggel gyógyult meg.

Aludj egy jót a macskagyökér segítségévelhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130828-gyogynoveny-aludj-egy-jot-a-macskagyoker-segitsegevel.html Szikla tetején edz a Baldwin lányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130829-lifenight-ireland-baldwin-kim-basinger-es-alec-baldwin-lanya-sziklan.html Edzés otthon - Íme a legjobb gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130830-edzes-farizom-karizom-hasizom-hatizom-mellizom-nagy-amarilla-segitsegevel.html Kitálalt a divatvilágról a veterán modellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130830-carre-otis-egykori-modell-a-divatvilag-sotet-oldalarol-meselt-egy.html Különleges szőlős receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130829-recept-szolovel-szololepuding-pulykaragu-szolovel.html