Takács Nóra szépségtipp Hogyan legyek jó nő? smink ecset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megosztotta velünk, mi az a Top 10 szépségtipp, amit ha betartunk, mások is szépnek tartanak majd minket, ezen a héten pedig elárulja, hányféle sminkecsetnek kell lennie otthon, amivel profi sminket készíthetünk.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Kedves Nóra,

Nagyon sok videódat láttam már, a kedvenceim azok, amikor főzöl, meg a sminkesek. Nagyon jó nézni, ahogy egyik pillanatról a másikra egy teljesen más nővé változol. Azt figyeltem meg, hogy egyre több ecseted van, jól látom? Szerintem itt az idő, hogy én is beszerezzek párat, eddig ugyanis mindig azt a kis pici ecsetet használtam a felvitelhez, amit a termékekhez adnak, de azzal nem érek el olyan eredményt, mint te. Tehát a kérdésem, hol szerzed be az ecseteket, milyet vegyek, és melyek a legfontosabbak?

Köszönettel:
Edit"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Edit!

Bizony jó látod, egyre több ecsetem van. :) Az ok pedig nagyon egyszerű: minél jobb ecsetekkel dolgozom, annál klasszabb lesz az eredmény. Mikor modellként jártam a világot, megmondom őszintén, nem nagyon tudtam még, hogyan sminkeljem magamat. Persze évről évre ügyesebb lettem, de én is bőven elvoltam azokkal a kis applikátorokkal, amiket a termékekhez adnak. Sőt, igazából az ujjaimmal vittem fel a színeket, olyan komolyabb akcióba meg bele sem kezdtem, hogy tusvonalat húzok vagy hasonlók. Jól elvoltam a 3 perces sminkjeimmel szó se róla, és lehet, még mindig így lenne, ha nem kezdem el a videókat gyártani. Minél többet forgattam, annál nagyobb szükségét láttam profi eszközök beszerzésének, és bizony akkor jött a felismerés: ezekkel ilyen könnyű dolgozni? Ja, hogy ezekkel egészen profi eredményt tudok én is elérni? És igen, valóban. Nem hiába használják világszerte az igazán nagyok is. Egyedül Japánban láttam egyetlen sminkest, aki az ujjait használta sminkeléshez, mindenki más egész ecsethadsereggel érkezett egy-egy fotózásra. Persze nekünk nincs szükségünk olyan sokra.

Ezek azok az ecsetek, amiket mindenképpen érdemes beszerezni:

- ferde ecset (ez jó a szemöldököd megrajzolásához és tusvonal húzásához is)
- szemhéjárnyaló ecset (lapos, tömött, rövid szőrű ecset)
- satírozós ecset (ezt használhatod a füstös szem eléréséhez, középhosszúságú szőrből álló, tömött, puha pompomra emlékeztető ecsetről van szó)
- pirosítóecset
- végül egy nagy púderecset

Ezzel az öt ecsettel már nagyon szépen meg tudsz minden sminket csinálni, persze idővel, ha még beszerzel ilyen-olyan ecseteket, az nem baj, annál profibban tudsz majd dolgozni. Egy a lényeg: az ecsetekre sajnos pénzt kell áldozni. A pár száz forintos darabokkal semmire sem mész, teljesen fölösleges pénzkidobás. Az ecset akkor jó, ha igazi szőrből van. Ezeknek az ára olyan 2000-10.000 forint között mozog. Az én ecseteim pár kivételével olyan 3000 forint árfekvésűek. Tudom, hogy ez nagyon drága, én sem örülök, amikor ennyi pénzt adok ki értük, de az a helyzet, hogy ez egy többéves befektetés. Egyszer megveszed, és ha jól ápolod az ecsetet, hosszú évekig tudod majd használni. Minél jobb minőségű, annál kisebb az esély, hogy tönkremegy. Szépen lassan kell beszerezni a tökéletes darabokat, nekem is 3 év alatt lett ennyi, nem egyszerre. Mindig, amikor látok egy szép és jó áron lévő darabot, akkor megveszem, így lassan teljes a kollekcióm. Visszatérnék még egy gondolatra a szőrök minőségéhez: olyat érdemes venni, ami természetes szálakból áll. Ez azért fontos, mert a szintetikus szőrök taszítják a port, így egy púderezés vagy egy szemhéjfestés kész gyötrelem velük. Viszont a krémes sminkeket el lehet dolgozni ezekkel is, szóval néha egy-egy szintetikus darab is jó szolgálatot tehet, de azért inkább válaszd a természetes szőrből készült ecseteket. Ha már veszel, akkor olyat vegyél, aminek értelme is van. Ez az én elvem.

Remélem, tudtam segíteni.
Szeretettel:
Nóra

Így leszel igazán vonzó: Top 10 szépségtipphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130916-takacs-nora-szakertoi-level-top-10-szepsegtipp.html8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolajhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130910-takacs-nora-szakertoi-level-a-kokuszolaj-sokretu-felhasznalasa.htmlCsak finoman! Üde smink gimis lányoknakhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130827-takacs-nora-szakertoi-level-smink-gimis-lanyoknak.html6 természetes csodaszer pattanásos bőrrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130816-takacs-nora-szakertoi-level-termeszetes-modszerek-pattanasos-bor-kezelesere.htmlFénytelen szénakazalból csillogó hajkoronahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-fenytelen-hajbol-ujra.htmlÍgy csábíthatnak a rövid szempillás lányokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130806-takacs-nora-szakertoi-level-a-hosszu-dus-szempillak-titka.htmlReggel megeszem, délután az arcomra kenemhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130730-takacs-nora-szakertoi-level-gyumolcsok-melyektol-gyonyoru-lesz-az-arcborod.htmlÜde arc, ragyogó szemek minden reggelhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130722-takacs-nora-szakertoi-level-a-reggeli-ude-arc-titka.html8 szuper ajándékötlet, ha nincs sok pénzedhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130715-takacs-nora-szakertoi-level-sajat-kezzel-keszitett-ajandekok.htmlEnélkül ne menj külföldre! - Kötelező darabokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130701-takacs-nora-szakertoi-level-kotelezo-darabok-a-borondbe-ha-kulfoldre.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.