Őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását annak a budapesti férfinak, aki szerda hajnalban többször megszúrta két kislányát - írja a Police.hu-ra hivatkozva az Origo. A köztévé Híradójának információi szerint stabil állapotban vannak a kicsik.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, szerdán hajnalban egy 30 éves férfi megkéselte négy és hatéves kislányait, majd magát is megvágta. Az eset a család XVII. kerületi, Lajosház utcai lakásában történt. Mindhármukat kórházba szállították. A kórház a Híradónak sem adott tájékoztatást, de a családtól úgy értesültek, hogy a két kislányt megműtötték, állapotuk stabil, a körülményekhez képest jól vannak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Rendőrök a tett helyszínén

A BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Közben Riz Levente, Rákosmente polgármestere adománygyűjtést kezdeményezett, és egyúttal 100 ezer forintot ajánlott fel szociális keretéből a gyerekek javára - tudta meg az MTI.

Mi lehetett a késelés indítéka?

A Life.hu-nak Végh József kriminálpszichológus azt mondta: "Az ilyen esetek hátterében úgynevezett kiterjesztett öngyilkosság állhat. Az elkövető azzal, hogy családtagjaiban és magában kárt okoz, szeretné felhívni környezete figyelmét egy őt ért sérelemre. Ezek lehetnek: válás, megcsalás, munkanélküliség. A lelki teher miatt ilyenkor elborul a tettes elméje és a bűncselekményt ebben a pszichés állapotban követi el."

Elborult az elméje a késelős apának?http://www.life.hu/anyaskodj/20131113-egy-ferfi-negy-es-hateves-lanyait-keselte-meg-majd-magat.html Borzalmas gyerekkísérletek a múltbólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131018-borzalmas-gyermekkiserletek-a-multbol.html Ganxsta Zolee és neje már csak barátokhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131114-ganxsta-doglegy-zolee-zenesz-es-a-felesege-mar-csak-baratok.html Kiakadt Dopeman az exnejérehttp://www.life.hu/anyaskodj/20131113-dopeman-rappertol-exneje-megvonta-gyermeke-lathatasat-dopeman-kiakadt.html Szépen cseperedik Kim Kardashian lányahttp://www.life.hu/anyaskodj/20131113-north-west-kim-kardashian-es-kanye-west-kislanya-ujabb-babafotoja.html