Őrizetbe vették a lányait megkéselő apát

BRFK késelés kislány állapot apa XVII. kerület kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását annak a budapesti férfinak, aki szerda hajnalban többször megszúrta két kislányát - írja a Police.hu-ra hivatkozva az Origo. A köztévé Híradójának információi szerint stabil állapotban vannak a kicsik.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, szerdán hajnalban egy 30 éves férfi megkéselte négy és hatéves kislányait, majd magát is megvágta. Az eset a család XVII. kerületi, Lajosház utcai lakásában történt. Mindhármukat kórházba szállították. A kórház a Híradónak sem adott tájékoztatást, de a családtól úgy értesültek, hogy a két kislányt megműtötték, állapotuk stabil, a körülményekhez képest jól vannak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Rendőrök a tett helyszínén

A BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Közben Riz Levente, Rákosmente polgármestere adománygyűjtést kezdeményezett, és egyúttal 100 ezer forintot ajánlott fel szociális keretéből a gyerekek javára - tudta meg az MTI.

Mi lehetett a késelés indítéka?

A Life.hu-nak Végh József kriminálpszichológus azt mondta: "Az ilyen esetek hátterében úgynevezett kiterjesztett öngyilkosság állhat. Az elkövető azzal, hogy családtagjaiban és magában kárt okoz, szeretné felhívni környezete figyelmét egy őt ért sérelemre. Ezek lehetnek: válás, megcsalás, munkanélküliség. A lelki teher miatt ilyenkor elborul a tettes elméje és a bűncselekményt ebben a pszichés állapotban követi el."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.