Unalmas az egyszínű táska-cipő párosítás, helyette egyre nagyobb szerepet kap az egyéniség, a kreativitás. A magyar tervező táskákról és trendekről mesélt a Life.hu-nak.

Zoób Kati darabjait világszerte ismerik és szeretik az egyedi kreációkra áhítozók. A tervezőasszony a Kézmű Nonprofit Kft.-vel együttműködve olyan táskákat készít, amelyek minden igényt kielégítenek: funkcionálisak, ugyanakkor remek minőségűek és divatosak.

A többi fotóért kattints a képre!Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Kati számára az öltözködés terén nagyon fontos a játékosság, ebbe pedig nem férnek bele olyan dolgok, hogy a táska és a cipő megegyező színű legyen. Szerinte persze biztonsági játékból nagyon sokan így csinálják, de ezen érdemes változtatni. Kati elárulta, hogy az új kollekció tervezésénél fontos szerepet kapott a funkcionalitás: az, hogy a táska ne csak csinos legyen, de praktikus is. Ebben a szezonban azoké a daraboké a főszerep, amikbe belefér a laptop és az iratok is. A puha, tartás nélküli táskák helyett most a keményebb anyagból készült, szögletes, tartós, jól kihasználható kreációk  kapják a főszerepet, amikbe adott esetben „belefér az életünk”.  A színekben két irányvonal az uralkodó: divatosak a bézs, törtfehér, szürke, fekete darabok, ugyanakkor hódíthatunk élénk színű táskákkal is. Ezek közül is a korall, a királykék és a zöld a szezon kedvenc árnyalata.

Kattints a többi fotóért!Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A tervezőnő azt is elárulta, mire figyeljünk, amikor táskát vásárolunk: "Szerintem nagyon lényeges, hogy a táska simulékony legyen. Szolgálja ki a viselőjét, de ne nyomja el. Furcsa, amikor egy törékeny fiatal nő egy hatalmas táskát cipel magával – az olyan érzést kelt, mintha elnyomná őt a kiegészítője. Vásároltam egy táskát pár hónapja egy németországi bolhapiacon: a kézzel varrott, intarziás jellegű, boríték alakú darab tökéletesen passzol hozzám.”