Nincs is annál nagyobb öröm, mint úgy ünnepelni a szülinapunkat, hogy egy régi vágyunk válik valóra. Edit azon szerencsések közé tartozik, akinek ez megadatott. 

Editet virtuálisan régóta ismerem, de még sosem találkoztunk személyesen. A Hogyan legyek jó nő? oldalamon aktív tag, akivel összeköt minket egy kedves karácsonyi történet is. Pár éve szomorkodva írt nekem levelet, amiben elmesélte, mennyire bántja a gondolat, hogy Mikulásra nem tud felnőtt lányának ajándékot adni, mert Katinka Budapesten dolgozik, ő pedig messze él vidéken. Meghatott a történet, meg arra gondoltam, hogy én is mindig kapok anyutól lassan 30 éves fejjel is csomagot, szóval gondoltam, segítek neki. Megkérdeztem, hol dolgozik a lánya, majd másnap elmentem hozzá a munkahelyére, és vittem egy csomagot. Ez a mi kis történetünk.

Blúz, nadrág: Mojito, Cipő: Camaieu, Nyaklánc: Futureal Sportcouture
Kattints a képre a galériáért!
Fotó: Kántor Kata

Edit azonban nemcsak engem, hanem Oscart és fotós Katánkat is ismeri az interneten keresztül, mivel régóta Oscar munkásságának nagy rajongója, Kata pedig egyszer már fotózta a lányát, aki néha modellkedik. Szóval mikor Oszi felvetette, hogy Edit mennyire szeretne minket végre személyesen is megismerni és átalakulni, ráadásul meg is érdemelné, hiszen aktív tagja a netes közösségünknek, tovább már nem volt kérdéses: karácsonyra átalakítjuk őt is és a lányát is - döntött a csapat. Így érkeztek tehát hozzánk, ráadásul pont aznap volt Edi 51. szülinapja, szóval volt miért örömködni bőven. Az átalakítást Edittel kezdtük, aki végig izgatott volt, minden érdekelte: izgett-mozgott, csacsogott egész nap.

A szépítést fodrászunk, Niki kezdte. "Első lépésként Edit ősz lenövését egy sötétviolett árnyalattal tüntettem el. Számára az a hosszúságú haj, amivel érkezett, nem előnyös, koránál idősebbnek mutatja. Egy sokkal frissebb, fiatalosabb, trendibb fazon mellett döntöttem, ami Editnek is nagyon tetszett. Otthon is könnyen fogja tudni kezelni."

A haj után Oscar alkotó kezei közé került Edit, aki ezer kérdéssel árasztotta el a sminkmestert, Oszi pedig minden fortélyra megtanította. "Edit egyáltalán nem sminkeli magát, soha semmilyen terméket nem használt még eddig, még az esküvőjén sem. Éppen ezért nem szerettem volna egy drámai sminkkel kezdeni a barátkozást, ráadásul a bőre tökéletes állapotban van, tehát elegendőnek ítéltem egy szolidabb, natúrabb sminket, amiben a női értékei igazán tudnak ragyogni. Csodakrémmel kezdtem a sminket, ami fantasztikusan feltöltötte, energetizálta a bőrét. Leheletnyi finom alapozóval tökéletesítettem az arcát, majd finoman púdereztem. A szemére a természet színeit használtam: bronzot és barnát. A szempilláit dúsítottam, orcáira finom arcpír került, ajkaira pedig egy mályvás árnyalat. A körmeit szenvedélyes pirosra festettem."

Mikor Oszi végzett, a Fashion Donor kiváló ízlésű tagjaihoz irányítottuk Editet, hogy közösen találják meg a legszebb ruhát, amiben igazán érvényesülhet az alakja és a személyisége. "Edit a mindennapokban elegánsan öltözködik, de saját bevallása szerint talán kicsit egyhangúan. Szerettük volna megmutatni, hogy egy nadrág, ing szett is lehet izgalmasan friss, ha ügyesen kombináljuk a színeket, formákat és az anyagokat."

Mikor minden elkészült, már csak a fotózás volt hátra. Katának nem volt nehéz dolga Edittel, akinek folyton fülig ért a szája a boldogságtól. Hiába no, élvezte ezt a napot, sokszor elmondta, hogy milyen tökéletes szülinapi ajándék ez számára. A Jónő Team még egy szép virággal is meglepte az átalakítás mellé, és ő sem érkezett üres kézzel. Mivel hobbija a kézművesség, így saját készítésű ajándékkal lepte meg a csapatból Oscart és Katát - mind a ketten nagyon örültek a figyelmességnek. Miután Edit átalakult, lányán, Katinkán volt a sor: de ezt majd csak jövő héten mesélem el.