minőség telefon alkalmazás alvás eszköz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt, hogy mennyire fontos a nyugodt, pihentető, kiegyensúlyozott alvás, ma már mindenki tudja, sőt, a saját bőrén tapasztalja nap mint nap. Éppen ezért egy egyre komolyabb iparág van kialakulóban, ami az alvásminőség javítását célozza meg. Ma már nem csupán a különféle emlékező szivacspárnák és matracok világa vesz körbe bennünket, de egyre több elektronikai eszköz áll rendelkezésünkre, hogy az alvás és ébredés minden pillanata tökéletes legyen.

Az ágyokosító: elárulja, mit kell tenned a jó alvásért

Ez az új eszköz véget vethet a reggeli vitáknak arról, milyen gyakran és milyen hangosan horkolt partnerünk éjszaka: ez a találmány ugyanis bármilyen matracot „okos ággyá” változtathat, amely képes az alvás elemzésére. A Beddit alvás közben automatikusan nyomon követi az alvást, a pulzusszámot, a légzés ritmusát, a mozdulatokat, a horkolást, és a hálószoba zajszintjét és fényét is figyeli. Az érzékelő az alvással kapcsolatos adatokat Bluetooth-on keresztül elküldi egy alkalmazásnak, amely kielemzi az alvást, és tanácsokat ad, hogyan javítható az. A 149 dolláros (kb. 33 000 Ft) eszköz professzionális változatát az orvosok már régebb óta használják. A Beddit a szív és a tüdő működésének tudományos mérési módszerén, az úgynevezett ballisztokardiográfián (BKG) alapul. A légzés és a szívverés által okozott apró mozdulatokat érzékeli, és ezeket alakítja át hasznos alvási és egészségügyi információkká. A vállalat szerint az eszközt stresszkezelésre és a sportteljesítmény mérésére is fel lehet használni, valamint arra, hogy a házaspárok eldönthessék a horkolással kapcsolatos vitákat.

Alkalmazás, ami lefesti az éjszakádat

Az ibis Sleep Art a mobil szenzorait használja arra, hogy megfigyelje az éjszakai mozgásokat, hangokat. A rögzített adatokat azonban nem az ébresztés idejének meghatározására, hanem egy egyedi festmény készítésére használja. Az app használata rendkívül egyszerű. Az ingyenes letöltést követően csak töltőre kell tenni a készüléket és beállítani az ébresztés időpontját. Az iPhone a matracra helyezve egész éjszaka monitorozza az alvást. Az ébresztés időpontjában a Sleep Art megnyugtató zenével és az alvás alatt készített művel fogadja gazdáját. A felhasználók visszanézhetik alvásuk állomásait, az alkotás folyamatát. Ahogy minden álom, minden mű is egyedi. Az elkészült képek a telefonon tárolódnak, így később összehasonlíthatók egymással. A képek megoszthatók e-mailben vagy a Facebookon. Az alkalmazás iOS5 és iOS6 eszközökkel kompatibilis.

Állítsd be, miről szeretnél álmodni!

A Dream:ON elnevezésű alkalmazás megkísérli az emberi álom befolyásolását. Az alkalmazás letöltése után meg kell adni az ébresztés időpontját és az adott listából ki kell választani, hogy miről szeretnénk álmodni. Az ébresztés előtt néhány órával a készülék a beállított álom-tematikának megfelelő impulzusokat – alig hallható hangeffekteket, rezgéseket – küld az alvó ember felé. Álmodhatunk így hangulatos sétáról egy erdőben vagy éppen arról, hogy vadlovak vesznek bennünket körül. Ez utóbbit kipróbáltuk, nekünk bevált – de ki tudja, lehet, hogy csak azért, mert közvetlenül az elalvás előtt a különböző beállítások miatt erre gondoltunk.

Ilyen az álomaltatás - édes videóhttp://www.life.hu/csalad/20130612-az-oompaloompa-nevu-modszer-segitsegevel-egy-perc-alatt-el-lehet.htmlKülönleges technikával, mindössze egy perc alatt elaltatja kisgyermekét egy apuka. A módszer futótűzként terjed az interneten.CsaládÍgy fürdesd álomba a babád! - A tökéletes technikahttp://www.life.hu/csalad/20121115-a-csecsemo-furdetese-tanacsok-a-viz-homersekletehez-a-furdes-menetehez.htmlNemcsak a fürdetés lesz nagyobb élmény a babának, de még az éjszakái is nyugodtabbak lesznek, ha Sonia Rochel tanácsait követed a kádban.CsaládA hónap videója: a család cicusa simogatta álomba a kisbabáthttp://www.life.hu/csalad/20111220-a-honap-videoja-a-csalad-cicusa-simogatta-alomba-a-kisbabat.htmlNem mindennapi videó került fel az internetre. Egy síró csecsemőt ugyanis nem az édesanyja, hanem egy cica simogatott álomba!Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.