Egy olasz művész fejéből pattant ki, hogy megtervezze a rokkant mesehősöket és ezzel újragondolja a hagyományos szépség fogalmát.

Hófehérke tolókocsiban, Jázmin kar nélkül, Pocahontas fél lábon – így festenek a jól ismert Disney-hercegnők Alexsandro Palombo rajzain. A művész „Mozgássérült Disney-hercegnők" címmel egy különleges blogoldalt indított el. „Láttál már valaha mozgássérült hercegnőt egy Disney-filmben?" - teszi fel a kérdést, amelyre rögtön választ is ad: „Biztosan nem, mert a fogyatékosság nem illik a Disney-szabványba."

Forrás: http://humorchic.blogspot.it

Ekkor kezdte el újragondolni a klasszikus, ideális szépségnek kikiáltott hősnőket. Így kapott mankókat Pocahontas és kerekesszéket Hófehérke. Személyes érzelmek is közrejátszottak a különleges alkotások tervezésénél. Palombo bal oldala ugyanis egy rákbetegség következtében lebénult. A művész ezzel a projektjével szeretett volna rávilágítani arra, mennyi diszkriminációval kell szembenézniük ma a fogyatékos embereknek. „Azok a lányok és nők, akik ilyen problémával küzdenek, végre találtak igazi példaképeket maguknak" – tette hozzá a művész. Még több képet ide kattintva hézhetsz meg!