Nyaralj Mexikóban – a Yucatán-félsziget 4 legizgalmasabb helye

Forrás: Thinkstock -
Vakáció azték Mexikó tengerpart nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha meleg időre vágysz az európai télben, ha egy kis egzotikumot szeretnél, ha valami egészen újat, egészen mást akarsz látni, Mexikó ideális úti cél lehet. Megmutatjuk a Yucatán-félsziget négy legizgalmasabb látnivalóját.

Cancún – a turistaközpont

A Yucatán-félsziget legkedveltebb nyaralóhelye nem büszkélkedhet évezredes múlttal: a '70-es években a mexikói kormány jelölte ki a területet egy kifejezetten turisztikai célú település fejlesztésére. Mivel a befektetők bátortalanul vágtak bele a projektbe, az első szállodák még állami pénzből épültek. Ma már nincs szükség ilyen beavatkozásra, hiszen az üdülőhely szállodáiban és éttermeiben folyamatos a telt ház. A kékeszöld tenger, a csodás, fehér homokos partok feledhetetlen látványt nyújtanak. Ha viszont nem elégszel meg a heverészéssel, a Dolphinaris nevű delfináriumban akár a delfinekkel is úszkálhatsz, az interaktív tengeri akváriumban pedig más, érdekes tengeri élőlényekkel barátkozhatsz testközelből. A Maja Múzeumban a maja kultúra érdekes emlékeivel ismerkedhetsz meg. Este sem kell unatkoznod, hiszen az üdülőváros szinte minden utcájában jobbnál jobb éttermek és szórakozóhelyek várnak.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A gyerekeknek remek program Hook kapitány kalózhajója, amelyen vacsorával és műsoros kalózesttel járnak a vendégek kedvében.

A Life.hu extra tippje:

Szegődj a maják és aztékok nyomába! Álomvakáció Mexikóban már 299.900 Ft / fő / 10 naptól!

Isla Mujeres – korallzátonyok, delfinek, teknősök

A Cancún közelében fekvő Isla Mujeres nemcsak csodás tengerpartjáról, hanem gazdag programkínálatáról is híres. A búvárkodást mindenképpen érdemes itt kipróbálni, és ha lemerészkedsz a víz alá, ne hagyd ki a víz alatti szobormúzeumot sem. A Garrafón nemzeti parkban szintén gyerekjáték a búvárpipás merülés a korallzátonyok között, de delfinekkel is úszhatsz és mindenféle vízi sportot is kipróbálhatsz az áttetsző, kék vízben. Punta Surnál a régi maja holdistennő templomába látogathatsz el, és a szigeten a tengeri teknősök fészkelőhelyével, illetve a ma már védett állatnak számító teknősök mentésének titkaival is ismeretséget köthetsz.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ha nyugodt, turista-tömegektől mentes tengerparton lazítanál, keresd fel a közeli, lakatlan szigetet, Isla Contoyt.

Cozumel – a búvárparadicsom

Cozumel szigete a nyugati félteke egyik legnépszerűbb búvárparadicsoma. A körülötte levő vízi világot 1959-ben Jacques Cousteau fedezte fel, és ő maga is a világ egyik legjobb merülőhelyeként tartotta számon. A szigeten csak a Chankanaab Nemzeti Park tengerparti szakasza alkalmas a nyugodt fürdőzésre, a több helyen inkább a szörfösök és a kite-szörfösök találják meg a számításaikat. Aki nem szeret búvárkodni, az üvegfenekű hajókról nézhet le a tenger alá, a mélytengeri horgászat pedig a halfogás kedvelőinek jelent izgalmas élményt. San Gervasio és El Caracol maja ásatásain a korai maja kultúra tárulhat fel a szemed előtt, a természet szépségeit pedig a Chankanaab Nemzeti Park ösvényein és botanikus kertjeiben élvezheted.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Cozumel szigetének fővárosa, San Miguel az éjszakai élet egyik központja, éttermek és bárok várják a vendégeket. A nappal pedig a shoppingé, hiszen a városban megszámlálhatatlan mennyiségű üzlet vár.

Chichen Itza – a múlt emlékei

Az egykori maja-tolték várost Krisztus után 500 körül építették a félsziget őslakói. A dzsungel közepén elterülő síkságon felépített egykori város a közelben található természetes víznyelő aknáknak köszönheti létét, ahonnan lakosai a vizet nyerték. Épületeinek mérete lélegzetelállító, de közülük is a legnagyobb a Kukulkán, a tollas kígyóisten tiszteletére emelt, piramisszerű templom – építőinek kifinomult asztronómiai és építészeti tudását érzékelteti, hogy a napéjegyenlőségek idején a lenyugvó nap utolsó sugarai a tollas kígyó árnyékát festik a piramisra. A többi épület is figyelemre méltó: a harcosok temploma szintén lépcsős piramistemplom, a csillagvizsgáló pedig feltűnően hasonlít a mai hasonló csillagászati építményekhez. Az épületek gazdagon kidolgozott faragványain azonban a maja társadalom mai szemmel rémisztő oldalát, a hadjáratokat követő emberáldozatok ábrázolását is megtekintheted.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Itt található Közép-Amerika legszebb állapotban megmaradt labdajátékpályája is – a pok ta pok elnevezésű rituális labdajáték a tolték kultúra egyik nevezetes eleme volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.