10 dolog, amit soha ne mondj egy depressziósnak!

Forrás: Thinkstock -
betegség depresszió kommunikáció kolléga barát család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A depresszió ma már népbetegségnek számít, így egyre nagyobb esélye van annak, hogy közeli hozzátartozónkat, barátunkat, kollégánkat is érinti. Körültekintően kell a szavainkat megválogatnunk, ha ilyen betegségben szenvedő személlyel hoz össze a sors bennünket. Sőt, vannak olyan tipikus mondatok, amiket feltétlenül kerülni kell, mert ezekkel csak ronthatunk az amúgy sem rózsás helyzeten. A Life.hu összegyűjtötte a leggyakoribbakat.

1. Mindenkinek vannak nehéz napjai.

2. Nem értem, mi a bajod! Mindened megvan.

Forrás: Thinkstock

3. Ez lustaság, nem betegség.

4. Olyan szomorúvá teszel!

5. Önző vagy, mindig csak magadra gondolsz!

6. Irigylem a problémáidat.

7. Miért nem mész emberek közé? Mozdulj ki!

8. Szedd össze magad!

9. Ki mondta, hogy az élet habostorta?

10. Gyakrabban kéne összejárnunk!

10 dolog, amit soha ne mondj egy terhes nőnek - A leggyakoribb bántó megjegyzésekhttp://www.life.hu/csalad/20140218-10-dolog-amit-soha-ne-mondj-egy-terhes-nonek.htmlAz áldott állapot kétségkívül jó, kivéve akkor, amikor bugyuta, olykor sértő megjegyzéseket kapunk a hasunk méretére, súlyban gyarapodó testünk küllemére. Íme, a leggyakoribb megjegyzések, amiktől a terhes nők hormonháztartása biztosan kileng – és nem éppen a jótékony irányba.Család--Íme, a tökéletes ölelés titkahttp://www.life.hu/csalad/20140304-ime-a-tokeletes-oleles-titka-a-kisbabak-reggeli-bujasa-az-igazi-sok-szulo-barmit-megtenne-azert.htmlMinden anyuka tudja, hogy a szülőlét egyik legszebb időszaka az újszülött csemete babusgatása. Méghozzá olyannyira szép, hogy az immáron felnőtt utóddal büszkélkedő nők hatalmas áldozatot hoznának a múlt újraélésének kedvéért.CsaládOrigoA válás 13 legszörnyűbb pillanatahttp://www.life.hu/csalad/20140305-a-valas-13-legszornyubb-pillanata-amit-megelhetsz.htmlAmikor tönkremegy egy házasság, az kétségkívül szörnyű mindkét fél számára. Ha pedig még gyerekeket is érint az ügy, még borzalmasabb az egész. A Life.hu most a 13 legszomorúbb pillanatot gyűjtötte össze. Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.