Minden idők legszörnyűbb gyermekrablásai

Forrás: AFP/Carl De Souza -
Philomena (film) Lindbergh bébi bűncselekmény család gyermek rablás gyerekrablás Madeleine McCann eltűnése Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március végén különleges videó jelent meg, melyben arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy gyermekeik milyen könnyen elcsábíthatók, és elrabolhatók. A legnagyobb probléma, hogy a legtöbben azt hisszük, velünk ez nem történhet meg. A baj azonban bármikor bekövetkezhet. A Life.hu szomorú és különleges történetek gyűjtött össze.

Ezzel a címmel indult útjára az alábbi videó, melynek nem titkolt célja, hogy ráébressze a gondatlan szülőket arra, hogy gyermekeik mekkora veszélyben vannak. A film szerkesztői egy plázában vadásznak a felügyelet nélküli kicsikre, akik között száz hatalmas nyalókát osztottak szét, majd pedig felvették gondviselőik reakcióit. Az édességeken egy jól látható üzenetet is elhelyeztek:

A Life.hu a márciusi videó kapcsán úgy döntött, összegyűjti minden idők leghíresebb gyermekrablásait, az eltűnt Lindbergh bébitől egészen a kis Madeleine történetéig.

Charles A. Lindbergh 1927. május 20-án elsőként szelte át az óceánt repülővel. Tettével korábban soha nem látott népszerűségre tett szert, így a média állandó zaklatása elől családjával egy vidéki nyaralóba költözött. 1930 nyarán megszületett első gyerme, Charles, az azonban elkerülhetetlen volt, hogy az elragadó kisfiú is a sajtó állandó célpontjává váljon.

1932. március 1-jén aztán, amíg a család a földszinten olvasgatott, elrabolták a kisdedet az emeleti gyerekszobából. Később az édesapa észrevett a fűtőtesten egy fehér borítékot. Ebben a levélben tájékoztatták arról, hogy a fiát elrabolták, de ha nem hívja fel a rendőrséget, és hajlandó ötvenezer dolláros váltságdíjat fizetni, akkor nem esik bántódása a kicsinek. Lindbergh azonnal értesítette a hatóságokat, a kiérkező rendőrök pedig a nyaralótól hatvan méterre meg is találták azt a házilag barkácsolt létrát, melyet feltehetően a gyerekrabló használt.

Forrás: AFP

A híres apuka mindent megtett a gyermekéért, egyezkedett a fenyegetőkkel és végül átadta a megemelt vltságdíjat is, kisfiát azonban sosem ölelhette már magához. Május 12-én ugyanis néhány mérföldre Lindberghék otthonától, egy falevelekkel elfedett árokban megtalálták a kis Charles oszlásnak indult, erdei állatok által szörnyen megcsonkított holttestét, akivel a vizsgálatok szerint egy fejre mért erős ütés végzett.

Az ír Philomena tizennyolc évesen, egy zárdában szülte meg gyermekét, akit a Magdolna nővérek később elszakítottak tőle. A kicsit eladták, vagyis hároméves korában örökbe adták egy amerikai családnak. Philomena ötven évvel a szülés után, egy riporter segítségével, újult erővel kezdte keresni a fiát. Hogy miért csak ilyen későn? Azért, mert előtte azt mondták neki, hogy nem tudnak a gyermek hollétéről. Az időközben felnőtt fiúnak, Anthonynak pedig azt mondták, az édesanyja elhagyta őt.

Sokan ismerik ennek a skót kislánynak a történetét, aki 2007. május 3-án, négyévesen tűnt el egy portugáliai üdülőhely apartmanjából. Madeleine-t a szülei a hálószobában hagyták kétéves ikertestvéreivel, amíg ők száz méterrel arrébb egy étteremben vacsoráztak. Amikor azonban ellenőrizték a kicsiket, a lány már nem volt köztük. A portugál rendőrség első megállapítása szerint a kislányt elrabolták, nem sokkal később azonban kijelentették, hogy feltételezésük szerint Madeleine meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. Később többen állították, hogy látták őt Portugáliában, szeptember 7-én pedig azt is bejelentették, hogy megtalálták a gyermek vérnyomait egy kocsiban, amit szülei huszonöt nappal az eltűnése után béreltek. Ekkor Gerryt és Kate McCannt gyanúsították meg lányuk elrablásával. Ezt végül egy ével később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát.

Forrás: AFP/Carl De Souza

A Magyar Hírlap Online 2013 októberében megjelent cikke szerint Andy Redwood detektív-főfelügyelő, a Madeleine-ügy kivizsgálására alakított 37 fős Scotland Yard-egység vezetője a BBC-műsorban kijelentette, hogy a nyomozás elsősorban annak a férfinek a kilétére összpontosul, akit szemtanúk a kérdéses estén, tíz óra tájékán láttak, amint kezében egy pizsamában lévő 3-4 éves szőke kisgyermekkel a tengerpart felé ment.

Az ügyet példátlan nemzetközi figyelem kíséri immáron közel hét éve. David Cameron brit miniszterelnök a szülők kérésére személyesen rendelte el, hogy a Scotland Yard kezdje újra nyomozást a portugál hatóságok által már 2008-ban lezárt ügyben.

Kiesett egy gyerek egy lakótelepi lakás ablakánhttp://www.life.hu/csalad/20140403-egy-tizennegy-honapos-gyerek-esett-ki-dunakeszin-egy-lakotelep-ablakabol.htmlEgy tizennégy hónapos kisfiú zuhant ki a dunakeszi Barátság úti lakótelep egyik lakásának ablakából. Súlyos sérüléseket szenvedett – tudósít az Origo.hu.CsaládFésűs Nelly babát várhttp://www.life.hu/csalad/20140403-fesus-nelli-szineszno-es-parja-vajto-lajos-babat-varnak.htmlVáratlanul érkezett, de annál jobban örül a gyermekáldásnak Fésűs Nelly és párja, Vajtó Lajos.Család--Bambuszcellába került Micihttp://www.life.hu/csalad/20140403-nanasi-pal-es-ordog-nora-kislanya-mici-bambuszcellaba-kerult.htmlNánási Pál hivatalos oldalán osztotta meg a meghitt családi fotót, amelyen jól látszik, feleségének, Ördög Nórának milyen szépen kerekedik a pocakja.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.