Így mozogj a terhesség alatt

Forrás: Richter Gedeon -
tanácsadás terhesség műsorvezető edző Béres Alexandra Jaksity Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Béres Alexandra és Jaksity Kata arról meséltek, milyen praktikákat vetnek be, hogy a terhesség alatt is bombaformában maradjanak. 

A várandóssága alatt is szerves része Béres Alexandra életének a mozgás. Kismamatársainak is a rendszeres fizikai aktivitást javasolja, hiszen a szülés nagyon komoly fizikai igénybevétel, így nem szabad 9 hónapon keresztül elhanyagolni a mozgást.

Forrás: Richter Gedeon

„Főleg a terhesség első három hónapjában figyeljünk arra, hogy kerüljük az ütődéssel, rázkódással járó mozgást! Olyan kardiómozgást végezzünk, ami közben nem nagyon rázkódunk, és amiben a pocak nem gátol minket! A legjobb a séta, de jó alternatíva a taposógép, az elliptikus futógép és a kerékpár. A futást ne erőltessük, tempós gyaloglással is ki tudjuk váltani, és ez kevesebb rázkódással jár" – javasolja Szandra, aki a hasizomgyakorlatoktól sem tiltja el a kismamákat.

„Óvatosan lehet hasizomgyakorlatokat is végezni, főként a ferde hasizomgyakorlatok tesznek jót, de figyeljünk arra, hogy ne préseljük a levegőt. Ez főként az utolsó hónapokban lesz nagyon fontos, nehogy véletlenül ez indítsa be a szülést. Kiemelt figyelmet fordítsunk a hátizmokra, hiszen a terhesség alatt a gerinc statikája megváltozik, gyakran fáj a kismamák dereka, háta. Erősítsük és nyújtsuk tehát a hátunkat, ebben segítségünkre lehet egy kismamatorn, vagy kismamajóga tanfolyam. Ha szeretünk úszni, ez is remek lehetőség a mozgásra. A vízben sokkal könnyebbnek fogjuk érezni magunkat, és kellemesen ellazulhatunk" – magyarázta Szandra, aki az Egészségváros rendezvényen további tanácsokkal látja el a kismamákat.

Jaksity Kata arról mesél, hogyan figyel oda a táplálkozásra a terhessége alatt. „Bár a kiegyensúlyozott, megvonásoktól mentes étrend híve vagyok, most, a harmadik harmadban igyekszem elkerülni a finomított termékeket, így például nem fogyasztok fehér kenyeret és fehér lisztből készült péksüteményeket. A desszerteket inkább házi alapanyagokból és gyümölcsökből készítem" – mondta Kata.

A lakás, ahonnan egy egész család eltűnthttp://www.life.hu/csalad/20140519-a-nemetorszagi-lakasbol-egy-egesz-csalad-eltunt-elhagyatott-helyek-sorozatunk-kovetkezo-resze.htmlVan egy lakás Németországban, amiből egy szempillantás alatt eltűnt egy egész család. Azóta minden érintetlenül áll – mintha arra várna, hogy a tulajdonosai egyszer csak visszatérnek. Elhagyatott helyek című sorozatunk 11. része következik.CsaládOrigoMindent az örökbefogadásrólhttp://www.life.hu/csalad/20140521-mindent-az-orokbefogadasrol.htmlAz örökbefogadásról sokaknak egy végeláthatatlan procedúra jut eszükbe, ami ráadásul nem végződik feltétlenül sikerrel. Azonban a 2014. január 1-jétől életbe lépő új jogszabály-módosításoknak köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált ez a folyamat, és a várakozási idő is töredékére csökkent az eddigieknek. CsaládOrigoApás szülésre készül Hujberhttp://www.life.hu/csalad/20140527-hujber-feri-apas-szulesre-keszul-masodik-gyeremeke-erkezesekor-szeretne-kedvese-tolgyesi-khell.htmlA színész elárulta, mindenképpen ott szeretne lenni második gyermekének születésénél.CsaládFotó: Szabó Balázs - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.