Augusztusi álomesküvője közeledtével Daniella hétről-hétre új és újabb kihívásokat vállal, hogy további dekákat faraghasson szemlátomást karcsúsodó testéről. A sok futó-, úszó- és kerékpáros edzést követően legutóbb a labdajátékok irányába tett egy kis kirándulást a Vitalteam szakértőinek segítségével.

A kosárlabda évek óta egyre dinamikusabban fejlődő sportág Magyarországon is, de utcai változata, az ugyancsak Amerikából indult streetball, a fiatalok körében különösen divatos. A fővárosban több helyen is vannak olyan utcai "szentélyek", mint a Pillangó utcai, ahol egy helyen 6-8 pálya is található. Ezek mindegyike csak egyetlen palánkból áll, hiszen ebben a játékban csak 2-2, vagy 3-3 fős csapatok játszanak egymás ellen, így lényegesen kisebb a helyigénye, mint a klasszikus kosárnak.

Fotó: Pál Anna Viktória / Life.hu

Daniella - miután elleste az alapokat a szomszédos pályákon küzdő profiktól - Tamással és Péterrel gyakorolta előbb a kosárra dobás, majd a mezőnyjáték technikáját. Mivel a Vitalteam mozgáskoordinátorai sem igazán profik ebben a sportágban, inkább játékos átmozgatás, egymást ugrató bulimeccs lett a délutáni összejövetelből, amit azonban így is nagyon élveztek a résztvevők, akik észrevétlenül is jelentős kalóriamennyiséget égettek el a napsütéstől forró aszfalton. Az ilyen intenzív edzés esetén fontos, hogy megfelelően igyunk és táplálkozzunk, étlen-szomjan semmiképp ne kezdjünk edzésbe, főleg nyári melegben! A diétánkat egyébként is hatékonyabbá tehetjük, ha az edzést és az evést megfelelően összehangoljuk.

/1406/Danie201466171626

Péter és Tamás szerint Daniella meglepő mozgékonyságról és remek labdaérzékről tett tanúbizonyságot. A szűk egy órányi játék során is kiderült, hogy a már eddig leadott 14 kiló is sokkal dinamikusabbá, energikusabbá tette és lényegesen nagyobb hatékonysággal végzi a különböző sporttevékenységeket, mint a közös felkészülés kezdetén. Ebben nyilván a hatékony diétának és az átgondolt mozgástervezésnek is jelentős szerepe van. A továbbiakra nézve mindenesetre mesterek és tanítványuk megegyeztek abban, hogy a monoton, klasszikus ciklikus sportágakra épülő, illetve fitnesstermi zsírégető edzések színesítésére időnként bedobnak majd egy-egy olyan szórakoztató labdajátékot is, mint a streetball.