Itt csobbanj az Alföldön: 4 tipp a forró napokra

medence pihenés strand Gyula Kecskemét család utazás Alföld kisgyermek nyaralás Gergelyiugornya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hitted, hogy vízparti nyaralást csak a Balaton, esetleg a Velencei-tó mellé tervez az ember? Tévedés! Az alföldi régió is bővelkedik kiváló fürdőhelyekben, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezd őket.

Kecskemét: száguldj és pihenj!

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark területén hat medence, egy gyermekmedence, egy élménymedence, egy aktív strandmedence, egy 50 méteres úszómedence és három termálmedence gondoskodik a pihenésedről. Ha pedig adrenalinra vágysz, a csúszdaparkban száguldhatsz le az ikercsúszdán, a kamikazén, a hidrocsőben vagy a fekete lyukban.

Forrás: csuszdapark.hu

A három különböző hőmérsékletű termálmedence alkáli hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvize elsősorban a mozgásszervi megbetegedésekben hoz enyhülést. Az élménymedencében vízhenger, vízesés, jakuzzi és pezsgőpad, míg a gyermekmedencében két csúszda és egy biztonságot növelő, kapaszkodó kígyó szolgálja a kikapcsolódást. A gyermekmedence mellett hintával, homokozóval, mászókával felszerelt játszópark várja a kicsiket.

A Life.hu extra tippje:

A csúszdákat csak 12, a termálmedencéket csak 14 éven felüliek vehetik igénybe. A kisebbeket a gyermekmedence csúszdái, illetve a strand- és élménymedence várja. Rossz idő esetén pedig a Kecskeméti Fürdő fedett medencéiben találhatsz felüdülést.

Kiskőrös: sátorból a medencébe

A város gyógy- és strandfürdője szép, parkosított környezetben várja a turistákat. Két szabadtéri, hidegvizes medencéje mellett két felülről fedett, termálvizes medence is várja a pihenni vágyókat, ez utóbbiakban pezsgőfürdő is található. A gyógyvíz hatására gyorsul az anyagcsere, javul az immunrendszer működése, de az itten víz a gyulladások csökkentésére, a mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére is kiváló. Az aktív nyaralás kedvelői számára a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya szolgál sportolási lehetőséggel. A stranddal szerves egységet képező kempingben is megszállhatsz, így kis túlzással szinte a medence partján ébredhetsz. Ha nem kedveled a nomád viszonyokat, a városban számos wellness-hotelben is kipihenheted a hétköznapokat.

Forrás: kiskunviz.hu

Gyula: történelmi környezetben

A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély hatalmas parkjában épült fel. A Várfürdő botanikai ritkaságokkal teli, 200 éves ősparkja látványnak is egyedülálló, 16 medencéje pedig valóban minden igényt kielégít. A 2005 méter mélyről feltörő, 72 Celsius-fokos gyógyvíz elsősorban a kopásos eredetű mozgásszervi betegségekre van jó hatással. Aki gyógyulni érkezik, reumatológus orvos felügyelete mellett pihenhet. Ám nemcsak gyógyulni, hanem egyszerűen csak strandolni is lehet itt, a wellness-centrum élménymedencéi és szaunaparkja pedig teljessé teszik a kikapcsolódást. A legújabb attrakció, a fedett Aquapalota közel 900 négyzetméternyi vízfelületén számos élményelem várja a fürdőzőket a fényalagút testcsúszdától, a „felfelé lejtő” csúszdán keresztül a mélyvízi trambulinig és a gyermekmedencékig. A picikkel érkezők számára baba-mama sarok, gyermekfelügyelet és animátori szolgálat teszi kényelmesebbé a nyaralást.

Forrás: varfudo.hu

Gergelyiugornya: tengerparti élmény

Vásárosnamény-Gergelyiugornya üdülőtelepe maga is valódi tengerparti hangulatot áraszt, az Atlantika Vízividámparkban pedig mindent megtalálsz, amit a tengerparti üdülőhelyek hasonló létesítményeiben. A gyermek- és felnőtt-medencéken, termálfürdőn, hullám- és élményfürdőkön kívül kamikáze-, úszógumis és családi csúszda, sőt bobcsúszdák is várnak. Minden nap 12 és 16 órakor fókashow várja a közönséget, sőt, külön belépő ellenében együtt is lehet úszni a fókákkal. A sportosabbak a szabadtéri edzőteremben mozoghatnak.

Forrás: atlantika.hu

A Life.hu tippje:

Szombatonként este 8 és 11 között éjszakai fürdőzésre is nyitva áll a vízi vidámpark.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.