1711 óta rendezik meg az ascoti derbit, ahol a kalapok szinte fontosabbak, mint maga a verseny. Ha eddig azt hitted, ezek a kiegészítők dögunalmasak, akkor most olyan darabokat mutatunk, amiktől leesik az állad! Következzen egy alapos kalapmustra néhány feledhetetlen darabbal.

Tollas, vagy valami hasonló

Anouska Lancaster tervezőnő igazi pávaként pózolt a derbin, de nem ő volt az egyetlen, aki díva akart lenni - három grácia is pávatollakkal ékeskedett, csak némileg szolidabb verzióban. Páva ide vagy oda, mi imádjuk ezt a színkompozíciót!

Tűzpiros mindenkor

Ha valaki igazán ki akar tűnni a tömegből, tűzpiros kalapnál feltűnőbbet keresve sem találhat. Pláne, ha a kalap hatalmas is. Vajon milyen lehet illegni-billegni ezekben a csodákban?

A virág örök divat

Sokan így is gondolják, ám néha nem ártana tükörbe nézni indulás előtt. Napraforgónak öltözni inkább farsangkor ildomos, a virágtenger pedig jobban mutat a nászutaslakosztályban, mint a kalapokon.

Aki tud, az tud

Erzsébet királynő is merészebb az ascoti derbin, mint az év többi napján. Vilmos herceg nagymamája ragaszkodik a jól megszokott fazonhoz, ám színekben bátran újít, ha úgy tartja úri kedve.

Kalapszabályok az ascoti derbin

Korábban is szívesen mutatták meg kalapcsodáikat a hölgyek a derbin, ám 2012 óta kötelező lett ennek a kiegészítőnek a viselése. Kalap kategóriába tartozik minden 10 centiméteres vagy annál nagyobb átmérőjű fejdísz. A fejfedők mellett a szoknyahossz is meg van szabva: a miniszoknya abszolút tiltólistás darab, az alsórésznek legalább térdig kell érnie. Emellett olyan ruhákat sem viselhetnek a nők, amik túl sokat mutatnak a vállukból és karjukból, így a pánt nélküli és vékonypántos kreációk sem megengedettek a rendezvényen. A konzervatív megjelenés ellensúlyozása miatt igyekeznek a nők minél extrémebb kalapokkal kitűnni a tömegből, a tervezők pedig évről évre merészebb és különlegesebb darabokkal rukkolnak elő.