Csak ámultunk és bámultunk a héten zajlott párizsi divathét fotói láttán. A hét elején már megmutattuk, mit várhatunk 2014 őszére a Chaneltől, a Diortól és még jópár világmárka haute couture kollekciójától - ám itt nem ért véget az ámulat...

Nyár közepén mutatták meg Párizsban a 2014 őszi-téli haute couture kollekciókat. De mi is az a haute couture?

Ez az elnevezés olyan kreációkra utal, melyeket egyedileg gyártottak drága és csúcsminőségű anyagokból, tervezésükkor pedig a tervző szabadon engedte a fantáziáját. Ezek a darabok többnyire nagyon különlegesek, sokszor hordhatatlannak minősítik őket a kritikusok. Mégis nagyon fontos szerepet töltenek be minden évben, mert közülük jónéhány ötlet átöröklődik az utcai divatba.

A divathét második felében újabb divatházak modelljei kerültek a kifutóra. A fekete szinte minden tervezőnél nagy hangsúlyt kapott, de mellette a tűzpiros, a bordó, a fukszia és a kék árnyalatai voltak irányadóak. Mutatjuk is legnagyobb kedvenceinket!

Armani

Az olasz divatháznál a piros, bordó és a fekete színek uralták a kollekciót. Az anyagok közül a tüll kapott nagy hangsúlyt. A bemutató különleges elemei voltak azok a fejdíszek, amik egy elképzelt bolygórendszert ábrázoltak. Merész ötlet, gyönyörű ruhák!

Forrás: AFP

Alexandre Vauthier

Tüll, bőr, sok-sok fekete és merész megoldások - Jennifer Lopez egészen biztosan imádni fogja a tervező legújabb kollkcióját!

Forrás: AFP

Maison Martin Margiela

A belga divattervezőnél ezúttal az újrahasznosításon volt a hangsúly: az Artisanal kollekció darabjai maradék anyagokból készültek, például egy eredeti Poiret-opera zakóinak a részei is a  kreációk részét képezik.

Forrás: AFP

Elie Saab

Nem tagadjuk, a libaloni tervező ruhái évek óta ámulatba ejtenek bennünket - ha Oscar-gálára mennénk, csakis tőle szeretnénk valamit viselni.

Forrás: AFP

Idén a kék árnyalatai uralták a csodálatos kollekciót, de a málna és eperszínű kreációk láttán is elaléltunk.

Forrás: AFP

Zuhair Murad

Hasonlóképp fejet hajtunk Kristen Stewart imádott tervezője, a szintén libanoni Zuhair Murad munkássága előtt. A kollekciót a krémszín és az ezüst mellett a türkiz jellemezte. 

Forrás: AFP

Viktor&Rolf

A holland tervezőpárost ezúttal a piros és árnyalatai ihlették, a visszaköszönő stíluselem pedig a hatalmas masni volt. 

Forrás: AFP

Jean Paul Gaultier

A tervezőzseni eleresztette a fantáziáját: show-ján a sztármodell Conchita Wurst és a merészebbnél is merészebb darabok voltak - bár ezt tőle abszolút megszokhattuk. Szerencsére hordható ruhákban sem volt hiány.

Forrás: AFP

A The New York Times divatújságírja, Vanessa Friedman úgy fogalmazott, a kollekció olyan, mintha Marilyn Manson és Morticia Addams ruhatárát összemosták volt a True Blood színeivel. És valóban: a fekete szatén, a piros kristályok, arany láncok és organza kabátok uralták a kifutót a Gaultier show-n.

Forrás: AFP

Valentino

Fekete, fehér, ezüst és pezsgőszín: Valentino couture kreációi roppant elegánsak 2014 őszén. A leheletvékony, finoman áttetsző, csillogó anyagok bennünket is elkápráztattak. 

Forrás: AFP