Te sem rajongsz azért, hogy a forró nyári napokon - amikor még egy laza sminkeléstől is leizzad az ember - a hajszárítóval is hosszú perceket tölts el? Felejtsd el a nyári hajszárítást, mutatunk egy jobb megoldást!

Kint tűz a nap, párás az idő, neked pedig semmi kedved hosszú percekig tűrni a hajszárítóból áradó forró levegőt? De ott motoszkál benned az is, hogy azért mégsem jelenhetsz meg kócos lobonccal a munkahelyeden vagy egy fontos randin? Szerencséd van: a 2014-es nyári trendek cseppet sem szigorúak, ha a frizuráról van szó: a fonott tincsek mellett hódít a lazán elkészített, kissé hullámos, kócos hatású frizura, amihez még hajszárítóra sincs szükséged. Nemrég a menő londoni sztárfodrász, George Northwood adott tippeket azzal kapcsolatban, hogyan készítsen az ember lánya menő nyári frizurát a lehető legtermészetesebb módon. A  tanácsait érdemes megfogadni: kliensei között van ugyanis Rosie Huntington-Whiteley, Alexa Chung, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow is. 

Forrás: Thinkstock

"Minden egyes hajvágásnál figyelembe veszem, milyen évszak van, mert jól tudom, hogy nyáron a vendégeimnek nincs nagy kedve szárításra jönni. Egyébként a jó hajvágás a titka mindennek. Először is nagyon fontos, hogy hajmosás után fésüljük ki a tincseket, majd csavarjuk törülközőbe. Ha a kifésülés elmarad, csomós lesz a haj, így erre figyelj oda. Később már ne fésüld ki, mert akkor elveszik a természetes textúra. Következő lépésként nem árt egy jó termék, ami a hajra kerül, enélkül ugyanis bolyhosak, szálasak lesznek a hajvégek. A legtöbb hajban van egy természetes hullám, így én a hajgöndörítő vagy hullámosító krémeket, spray-ket javaslom. Ha inkább egyenes tipusú a hajad, ezek a termékek hő hatására azért kicsit hullámosítják a tincseket" - vallja a sztárfodrász.

1. Hővédő Spray - L'Oréal, 2. Hővédő hajformázó spray - Avon 799 forint, 3. Spray Gel - Tony&Guy 6.39 font, 4. Foxy Curls Contour Cream - Tigi Bed Head

George Northwood arra is felhívja a figyelmet, hogy ha vékony szálú vagy egyenes a haj, a végekre mindenképp kerüljön egy kis olaj, hogy a hajszálak egészségesebbnek, ápoltabbanak tűnjenek. A sztárfodrász szerint az is fontos, hogy még nedvesen rendezzük el a tincseket, a választékot, és szárazon már ne babráljuk: ettől ugyanis a tincsek elvesztik természetes esésüket. 

Fotó: Kántor Kata
Kurucz Niki tippjei

A Jónő team hajszobrásza is imádja ezt a frizurát: "Ez egy abszolút tökéletes nyári hajviselet, ami akár egész évben működhet. Persze télen óvatosan kell ezzel báni, mert megfázhatnak a hajhagymák, de a vékonyszálú haj például a meleg lakásban is simán megszárad. Azt azonban nem árt tudni, hogy akinek szögegyenes a haja, azoknak nem segítenek a hajgöndörítők. Ők próbálkozhatnak azzal, hogy félszárazon lazán, egyáltalán nem szorosan befonják a hajukat, és hagyják úgy megszáradni. Ez a technika nem töri meg a hajat. Hajpuhítót, hajvégápolót nekik azonban érdemes használni!"