Édesség fogyókúra alatt? 3 desszert, ami belefér a diétába

Forrás: Thinkstock -
cukormentes pite joghurt joghurtos recept gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A diétázás során két megoldás közül választhatsz: vagy nem eszel édességeket egyáltalán, vagy elkészíted őket olyan cukorpótlóval, ami egészséges, de mégis elég finom. Itt a büntetlen majszolás ideje!

Gyümölcsös pite

Igazi nyári finomság ez az édesség, ráadásul mivel a gyümölcs variálható, abból készítheted el, amit épp a piacon vagy a kamrában találsz. Kezdetnek szükséged lesz egy bögre teljes kiőrlésű búzalisztre, amit dolgozz össze 10 dkg vajjal és egy kis vízzel. Ha kész a tészta, tedd a hűtőbe egy kicsit, és készítsd el a gyümölcsös krémet. Botmixerrel pürésítsd, készülhet két-három marék meggyből és egy banánból, de nyári almából és szilvából is, amihez épp kedved van – ha nem érzed elég édesnek, mehet bele xilit vagy méz. Ha túl hígra sikerülne a turmix, akkor sűrítsd be egy kis keményítővel vagy vaníliás pudingporral. A tésztát harmadold el, és egy részt tegyél félre. A kétharmadot nyújtsd ki és bélelj ki vele egy kivajazott tortaformát vagy tepsit. Halmozd rá a gyümölcskrémet, vágj rá még vastagon gyümölcskockákat, majd a maradék kinyújtott tésztát vágd csíkokra, és rácsozd be vele a süti tetejét. Egy kis tojásos kenés után mehet is a sütőbe húsz percre.

Forrás: Thinkstock

Joghurtos gyümölcstorta

A natúr joghurt ideális alapanyag: cukormentes, lágyan krémes, és az ízére sem lehet panasz. Könnyű nyári sütemények egyik kötelező alapanyaga, ehhez a recepthez pedig elég sok, négy kis pohárnyi kell belőle. Egy tálba öntsd bele a joghurtot, majd keverj hozzá annyi édesítőszert, hogy édeskés, de nem túl gejl masszát kapj. Adj hozzá egy zacskó zselatint, majd az egészet lassú tűzön kezdd el melegíteni. Ne várd meg, míg felforr, hiszen erre nincs is szükség. Míg a meleg krém lehűl, verj fel egy doboznyi tejszínt, és keverd a már hideg masszába. 30 dkg bogyós gyümölcsöt is adj hozzá, majd az egészet töltsd egy nagy mély tálba vagy kuglófformába. Egy éjszakát kell eltölteni a hűtőben, és másnapra kész is a finom gyümölcsös édesség – ha nem érzed elég tartalmasnak, készíthetsz hozzá xilites vizes piskótatésztát is.

Forrás: Thinkstock

Almakrémes sütemény

Egy ropogósabb, mégis krémes édességről van szó, amihez kezdetnek egy szirupot kell készítened. Négy-öt evőkanálnyi mézet melegíts össze 6 dl vízzel, gyakran kavargatva, majd önts bele egy zacskó sütőport és 2-4 evőkanálnyi kókuszvajat. Amíg ez hűl, kockázz fel három nagyobb almát, egy negyediket pedig reszelj le és keverj össze egy szétnyomkodott banánnal. Egy sütőforma alját vajazd ki egy kicsit, majd halmozd bele a kockázott gyümölcsöt. Az almás-banános pépet keverd a mézes öntethez, és adj hozzá még három maréknyi diót vagy mogyorót vegyesen, két marék zabpelyhet, és egy egész kevés lisztet – 3-4 evőkanálnyi elég lesz. A végeredmény egy folyós massza, amit rá kell öntened a kockázott almára, ez pedig a sütőben szép ropogósra sül.

Forrás: Thinkstock
Szánj időt a reggelire! Könnyű és finom fogások, hogy jól induljon a naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20140811-taplalo-es-finom-reggelik-joghurtos-finomsagok-omlett-tokeletes-reggelire.htmlA napot mindenképpen érdemes egy adag tápláló, de könnyű reggelivel indítani. Az alábbi receptekkel adunk ötleteket hozzá!Ez Zsír!Könnyű ételek a forró nyárban - ezektől biztosan nem hízol el!http://www.life.hu/ez-zsir/20140725-konnyu-etelek-a-forro-nyarban-joghurtos-salata-rakott-zoldseg.htmlA nagy nyári melegben nem igazán kívánjuk a nehezebb ételeket, hiszen azok ilyenkor megterhelik emésztőrendszerünket, így a legtöbben valami könnyű, hűsítő fogásra szavaznak. Mutatjuk is három kedvencünket!Ez Zsír!OrigoSaláta joghurttal? Ez ám a nyerő párosítás!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-harom-friss-joghurtos-salata.htmlA nyári melegben nincs is jobb, mint egy adag hideg, könnyű, de tápláló saláta, ami garantáltan feltölt vitaminokkal és energiával – próbáld ki az alábbi három recept valamelyikét!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.