Vissza a gyökerekhez! Vajon ez volt az alapkoncepció, ami miatt a Vogue szerkesztői úgy gondolták, sztárok helyett ismét szupermodelleket tesznek a legfontosabb divatmagazin legfontosabb számának címlapjára?

A Vogue szeptemberi száma a legfontosabb az évben. Ez a hónap ugyanis a divatvilág januárja - ez el is hangzik a 2009-ben bemutatott The September Issue című dokumentumfilmben, ami a lap eddigi legméretesebb, 2007-es példányának előkészületeit mutatta be. Az augusztus elején megjelenő Vogue-ban ugyanis mindig minden a következő szezon trendjeiről szól, nem mindegy tehát, ki van a címlapon. Az elmúlt években színésznők pózoltak a borítón. A névsor valóban elképesztő, stílusos és gyönyörű sztárokból nem volt hiány az utóbbi években: Kate Hudson (2002), Nicole Kidman (2003), Sarah Jessica Parker (2005), Kirsten Dunst (2006), Sienna Miller (2007), Keira Knightley (2008), Charlize Theron (2009), Halle Berry (2010), Lady Gaga (2012) és Jennifer Lawrence (2013) voltak, akiket kiválasztottak arra, hogy a divat Bibliájának tartott magazinnak még nagyobb lehessen az eladott példányszáma. Lehet, hogy most vége a sztárkultusznak?

A 2014-es szeptemberi Vogue címlapjaForrás: Instagram/bryanboycom

A divatvilág mindig feszült várakozással figyeli, ki lesz a szeptemberi lap címlaplánya. A briteknél idén Cara Delevigne feszít a címlapon, aki ezzel végérvényesen beírta magát a topmodellek közé. Az amerikai - és a legfontosabb - lapszám elejének fotói most kerültek fel az internetre. A címlapon nem egy, hanem egyszerre HÁROM modell mosolyog. Név szerint: Cara Delevingne, Joan Smalls és Karlie Kloss - a divatvilág aktuális üdvöskéi. Utoljára tíz éve volt hasonló a címlap, amikor szintén három modell pózolt rajta (Daria Werbowy, Natalia Vodianova, Gisele Bündchen), de a borítót kihajtva további hat szépség nézett farkasszemet az olvasóval.

5 botrányos Vogue-címlap
Egy magazinnak nagyon jót tesz, ha beszélnek róla, ezért élnek a szerkesztők sokszor azzal a megoldással, hogy a címlapot botrányosra tervezik. A legnagyobb divatmagazin, a Vogue történetében is előfordult, hogy a borítófotó alaposan felkavarta az állóvizet. Ebben a cikkünkben meg is mutatunk ötöt, amelyek kiverték a biztosítékot.