Szálkás karok, tónusos felsőtest - 3 könnyű súlyzós gyakorlat nőknek

Crosstréning izom testmozgás Balogh Zsolt edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan véget ér a trikószezon, ám ez még nem ok arra, hogy elhanyagold a karok edzését. Balogh Zsolt crosstréningoktató a héten olyan karerősítő gyakorlatokat mutatott, amiket kis súllyal végezve garantált a szálkásítás. 

1. Melegíts be!

Mindegy, hogy karra, combra vagy hasra edzel, a test átmozgatása nagyon fontos. Erre szánj 8-10 percet: sétával vagy akár biciklizéssel mozgasd át magad, ezután következik a főbb izomcsoportok bemelegítése - javasolja Balogh Zsolt crosstréningoktató.

Így csináld

Fejkörzésekkel, fejbiccentésekkel mozgasd át a nyakcsigolyákat, végezz karlendítéseket, törzskörzéseket, és ne maradjon ki a csípő és a boka területe sem.

2. Könnyű bicepszgyakorlat

A kalapácstartásból végzett mozgással legfőképp a bicepsz belső felét dolgoztatod meg.

Így csináld

Fogj két másfél-két kilós súlyzót. A karok párhuzamosak a testtel, ám a súlyzók alsó részét egy kissé forgasd kifelé. Emeld a testtel párhuzamosan a súlyokat, miközben a behajlított könyökök a test mellett maradnak. Végül mielőtt elérsz velük a mellkasodhoz, forgasd magad felé a súlyzókat, hogy azok párhuzamosak legyenek a mellkassal. Erőből dolgozz, végezz el 3x20 emelést félperces pihenőkkel. Ha kevésnek érzed a súlyt, emelheted is fél-egy kilóval.

3. Formáld a vállakat!

Ennél a gyakorlatnál a bicepsz edzése mellett a váll is dolgozik, méghozzá nem is keveset.

Így csináld

Engedd le a súlyokat a test mellé párhuzamosan, majd emeld a súlyzókat egészen addig, amíg nem merőlegesek a testedre. Ez a kiindulóhelyzet. Ebből a kartartásból emeld a vállhoz a súlyokat, majd egy 180 fokos fordulattal told fel őket a fej fölé. Ugyanígy engedd vissza a súlyokat a kiinduló helyzetbe, de ismét legyen meg a 180 fokos fordulat. Erőből dolgozz, ne lendületből, végezz el 3x20 emelést. A súlyt úgy válaszd ki, hogy azt érezd, dolgoznak az izmok, az utolsó pár emelés pedig mindig nagyobb erőkifejtést kell, hogy jelentsen, mint a többi.

4. Oldalemelés az edzett felsőtestért

Végül a sorban a legnehezebb gyakorlat az oldalra emelés: ezzel a mozgással nemcsak a kar izmait formálod, de dolgoztatod a delta hátsó részét is.

Így csináld

Engedd le magad előtt a súlyzókat, a tenyerek nézzenek egymás felé. Lassan emeld oldalra a súlyzókat úgy, hogy a könyök a váll fölött legyen, a kisujjakat pedig csavard felfelé. Majd lassan engedd vissza a karokat, amíg enyhén behajlítva nem érnek a test elé. Itt is végezz el 3x20 emelést félperces pihenőkkel. Ülve is kipróbálhatod ezt a gyakorlatot, ott azonban fontos, hogy a hátaddal támaszkodj a széknek vagy az edzőteremben a padnak. Így nehezebb végrehajtani a feladatot!

5. Nyújtás

Az edzés végén mindenképp nyújtsd át magad. Bár a karokra edzettél, de nem árt, ha egy teljes körű nyújtásra szánsz időt az edzés végén, különös tekintettel a felsőtest izmainak ellazítására. Maradj a pózokban 2x30 másodpercig!

Milyen crosstréning gyakorlatokat próbálnál ki legközelebb?

Lejárt a felülések ideje! Íme a leghatékonyabb hasizomgyakorlathttp://www.life.hu/ez-zsir/20140428-crosstrening-balogh-zsolt-edzovel-statikus-hasizomgyakorlatok.htmlHeteken belül itt a nyár, így nem árt, ha valóban hatékony gyakorlatokkal készülsz a bikiniszezonra. A crosstréning pedig bővelkedik ilyenekben - ha nemrég kipróbáltad a tökéletes kitörést, és használod is, akkor egészen biztosan látod már az eredményt. Ezúttal a hasizmokra edzünk Balogh Zsolt crosstréning-oktatóval - próbáld ki a következő gyakorlatokat!Ez Zsír!--A könnyűtől a kőkeményig - hasizomgyakorlatok nyárrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140624-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-hasizomgyakorlat-nyarra.htmlHas, has és még mindig a has - a kockás, tónusos izomzat 2014 nyarán is nagyon népszerű. Mutattunk már nektek gyors és hatékony gyakorlatot felülések helyett, ha azonban a "klasszikus" edzést kedveled, a következő crosstérning-gyakorlatokat imádni fogod. Felülések következnek a könnyűtől a kőkeményig - hiszen már itt van a bikiniszezon!Ez Zsír!--Dolgoztasd meg az elhanyagolt izmokat! - A legjobb ötperces gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140806-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-elhanyagolt-izmok.htmlAhhoz, hogy egy edzés alkalmával alaposan átmozgassunk minden izmot, kevés a hatvan perc. Legtöbbünknek viszont csak ennyi ideje marad a sportolásra, ám ezért általában ki is maradnak olyan izmok, amiket nem vélünk olyan lényegesnek. Néha azonban ezeket a testtájakat is meg kell dolgoztatni! Balogh Zsolt crosstréning oktatóval ezúttal az elhanyagolt izmokra edzettünk.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.