A világ legdrágább vidámparkjai

drága szórakozás népszerűség program park Disneyland Vidámpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idehaza nemrégiben zárt be a Budapesti Vidámpark, és ezzel már csak néhány, műemléknek számító játékra ülhetünk fel a Fővárosi Állatkert területén belül. Más országokban azonban továbbra is virágzik ez az ipar, és emberek időt, pénzt nem sajnálva látogatják sorra a leghíresebb szórakoztató parkokat, különböző országok Disneylandjeit. Vannak, akik akár 35 ezer forintot is hajlandóak kifizetni egy napijegyért, ez egy négytagú család esetében 140 ezer forint. Íme, a világ legdrágább vidámparkjai.

SeaWorld, Orlando, Florida – napijegy: kb. 20 ezer forint

Az ötven éve nyitva álló tematikus parkban az adrenalinszintet növelő vízi hullámvasutak mellett különböző tengeri élőlényekkel is találkozhatsz. A park fő attrakciója természetesen a gyilkosbálna-show, de ezen kívül számos más, tengeri élőlényre alapozott műsorszám is megtekinthető. Különböző aktivista csoportok tiltakozásukat fejezték ki az állatok parkban való tartása miatt, miután 2009-ben egy tragikus balesetben az egyik gondozó életét vesztette. Ekkor felmerült a park bezárásának lehetősége is, de végül – a nagy népszerűségének köszönhetően – megmenekült. Az egynapos belépő ára „csupán” 20 ezer forint, de ha a szomszédos három parkot is szeretnéd meglátogatni, az akár 38 forintba is kerülhet. Bővebben ITT.

Disneyland, Kalifornia – napijegy: kb. 24 ezer forint

A számos Disneyland közül talán a kaliforniai a legjobb, köszönhetően nemcsak a szellemes játékoknak, különleges kikapcsolódást nyújtó eszközöknek, de a kellemes klímának is. További 22 ezer forint kifizetése után átszállítanak bennünket a Disney California Adventure Parkba, ahol a leghíresebb Pixar-karakterekkel és történetekkel is találkozhatunk. De különböző Disney-tematikus mesetúrán is részt vehetünk, így például bármikor Sohaországba repülhetünk Pán Péterrel. Bővebben ITT.

Walt Disney World, Orlando, Florida – napijegy: kb. 24 ezer forint

A vidámparkok királya – talán a legnagyobb és legváltozatosabb programokat kínáló tematikus parkja. Találkozhatsz az életnagyságú Jack Sparrow-val, Aladinnal, a Hihetetlen család minden tagjával, de akár együtt is énekelhetsz a Jégvarázsból ismert Elzával és Annával. A hullámvasutak és különböző szórakoztató játékok között pedig egy hároméves éppúgy megtalálja a neki valót, mint egy adrenalinfüggő felnőtt. A vízi parkba való bejutásért további 14 ezer forintot kell fizetned, míg a különböző Mickey és egyéb show-kért még 15 ezer forintot. Bővebben ITT.

Universal Studios, Hollywood – napijegy: kb. 34 ezer forint

Ez a park életre kelti a legnépszerűbb filmek, TV-műsorok karaktereit. Így például életnagyságban találkozhatsz a Gru, a Simpson család, a Transformers vagy a Shrek főhőseivel, de éppen, ha úgy tartja kedved, akár mesebeli múmiákkal is. Bővebben ITT.

Universal Studios, Florida – napijegy: kb. 35 ezer forint

A legendás történetek, a mítoszok, a képregények és a mesék világa elevenedik meg előtted napi 34 ezer forintért. A park legnagyobb újdonsága Harry Potter varázsvilága, ami nyitása óta a világ egyik legnépszerűbb szórakoztató programjává vált. Ezen kívül a szokásos tematikus túrákon is részt vehetsz. Bővebben ITT.

Zsófi, 26

"Engem a párizsi Disneylandbe vittek el a szüleim. Nagyszerű élmény volt, és habár még elég kicsi voltam, a mai napig elmékszem mindenre: a tengernyi mesés játékra, az életnagyságú Goofyra. Mi csak egy napot töltöttünk ott anyukámmal, de ez is bőven elég volt, szerintem hasonló helyen több napot eltölteni teljesen felesleges. Negatív élményem csupán egy volt: a legnépszerűbb játékokra akár több órát is sorba kellett állni - ez kissé megkeserítette a kint töltött időt, de utólag azt mondom, megérte."
Minden idők legtragikusabb cirkuszbaleseteihttp://www.life.hu/csalad/20140711-minden-idok-legtragikusabb-cirkuszbalesetei.htmlA Fővárosi Nagycirkusz idén lett 125 éves. Ez alatt az idő alatt mindössze néhány kisebb baleset történt itt – ám nem minden cirkusz volt ennyire szerencsés. Több társulat működését is beárnyékolják a múltban történt súlyos, olykor halállal végződő balesetek. Összegyűjtöttük a legismertebbeket. CsaládAFP5 sokkoló halálos baleset, ami vidámparkokban történthttp://www.life.hu/csalad/20140610-5-sokkolo-halalos-baleset-ami-vidamparkokban-tortent.htmlVidámparkba szórakozni megyünk, és amikor belépünk a kapun, nem gondoljuk, hogy ez a kikapcsolódás akár végzetes is lehet. Íme, öt borzalmas haláleset, ami vidámparkokban történt.Család--A jövő strandjai – az 5 legjobb aquapark itthonhttp://www.life.hu/csalad/20140522-a-jovo-strandjai-az-5-legjobb-aquapark-itthon.htmlVégre indul a strandszezon! De ha nem csupán néhány szabadtéri medencére vágysz, hanem extrém csúszdákra, élményfürdőre, szörfoktatásra, raftingra, masszázsra, jakuzzira, barlangfürdőre, akkor neked egy aquaparkban van a helyed! Íme, Magyarország 5 legjobb vízi élményparkja. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.