Az Urban Outfitters nevű amerikai üzlet piros festékkel lespriccelt, véresnek látszó pulóvert dobott a piacra. A termék egy 1970-es Ohio állambeli gyilkosságra utalhat, amikor 4 diákot agyonlőttek. Az egyetem kiakadt, a cég közben bocsánatot kért.

Túl messzire ment az Urban Outfitters? A cég egy halványpiros Kent State University feliratú pulóverrel rukkolt elő, amelyet 129 dollárért (több mint 30 ezer forint) árult. A rajta lévő piros festékpöttyök vérfoltokra emlékeztetnek és több lyuk is van rajta. 

Forrás: Cory Zanoni/Twitter

A közösségi oldalakon rengetegen felháborodtak a ruhadarabon, amely sokak szerint az 1970-es Kent State University gyilkosságra utalhat, amikor 4, a vietnámi háború ellen tiltakozó diákot lelőttek, többen megsebesültek.

Az egyetem kiakadt az ízléstelen terméken. Közleményükben úgy fogalmaztak, a pulóver minden jó ízlés határán túl megy és elbagatellizálja a történteket, amely még most is fáj az egyetemnek.

A cég bocsánatot kért, honlapjáról leszedte a terméket és azt írták, nem az iskolai lövöldözésre akart utalni a termékük. „A pulóver egy napszítta, vintage kollekció része."

Nem is olyan rég' a Zara egyik gyerekpólója váltott ki heves tiltakozásokat. A pólón lévő Seriffcsillag ugyanis kísértetiesen hasonlított a koncentrációs táborok sárga csillagos rabruházatához.