Művéres pulóver verte ki a biztosítékot Amerikában

Forrás: Cory Zanoni/Twitter -
gyilkosság vér iskolai lövöldözés pulóver tiltakozás diák vietnami háború utalás bocsánatkérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Urban Outfitters nevű amerikai üzlet piros festékkel lespriccelt, véresnek látszó pulóvert dobott a piacra. A termék egy 1970-es Ohio állambeli gyilkosságra utalhat, amikor 4 diákot agyonlőttek. Az egyetem kiakadt, a cég közben bocsánatot kért.

Túl messzire ment az Urban Outfitters? A cég egy halványpiros Kent State University feliratú pulóverrel rukkolt elő, amelyet 129 dollárért (több mint 30 ezer forint) árult. A rajta lévő piros festékpöttyök vérfoltokra emlékeztetnek és több lyuk is van rajta.

Forrás: Cory Zanoni/Twitter

A közösségi oldalakon rengetegen felháborodtak a ruhadarabon, amely sokak szerint az 1970-es Kent State University gyilkosságra utalhat, amikor 4, a vietnámi háború ellen tiltakozó diákot lelőttek, többen megsebesültek.

Az egyetem kiakadt az ízléstelen terméken. Közleményükben úgy fogalmaztak, a pulóver minden jó ízlés határán túl megy és elbagatellizálja a történteket, amely még most is fáj az egyetemnek.

A cég bocsánatot kért, honlapjáról leszedte a terméket és azt írták, nem az iskolai lövöldözésre akart utalni a termékük. „A pulóver egy napszítta, vintage kollekció része."

Nem is olyan rég' a Zara egyik gyerekpólója váltott ki heves tiltakozásokat. A pólón lévő Seriffcsillag ugyanis kísértetiesen hasonlított a koncentrációs táborok sárga csillagos rabruházatához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.