A testünkért mi vagyunk a felelősek. Sem a túlzott kalóriabevitel, sem a túlzott testedzés nem tesz jót. Tanulságos képeken láthatod az egykor elhízott férfit, aki ma testépítő világbajnok.

Graeme Ross, 39 éves skót férfi régebben szinte kizárólag hamburgeren és gyorséttermi koszton élt, ráadásul rengeteg alkoholt ivott, így nem is tudta kézben tartani a súlyát. A végén annyira elnehezült és elgyengült, hogy alig tudott felmenni egy lépcsőn.

Étkezési zavarára így emlékszik vissza: "Tudtam, hogy ciki egy éjszaka háromszor kaját rendelni, vagy lerohanni a sarki hamburgereshez és több menüt is befalni egymás után. Szégyelltem magam, de nem én uraltam a testemet, hanem a szenvedélyem" - vallotta be a Daily Mailnek. 

Forrás: FivosPhotography

Figyelme akkor terelődött a fogyókúra mellett a sportra, amikor két mérettel nagyobb farmert kellett vásárolnia a ruhaboltban. Attól a pillanattól kezdve Graeme kivágta az összes cukrot, abbahagyta az ivást, és csatlakozott a helyi focicsapathoz. Ma, ha nassolni támad kedve, a szigorú diétába zabkását vagy fehérjével dúsított csokit illeszt, és rendkívül szigorú rend szerint él. Figyelme a testépítés felé fordult - és ma azt űzi ugyanolyan szenvedéllyel, mint egykor a falatozást.

Egyetlen apró megjegyzésünk a kétségkívül erős akaratú férfi képei láttán azért akadna: ha túlzott szenvedéllyel fordulsz bármi felé, az eredmény is túlzott lesz...