Valósághű kiegészítőket kapott a Lammily névre keresztelt baba: a játékokhoz mostantól nem csupán anyajegyeket és szeplőket ábrázoló matricákat vásárolhatunk, hanem narancsbőrrel és striákkal is ékesíthetjük őket.

Nickolay Lamm tavaly debütált az életképtelen testű Barbie baba egészségesebb változatával, aki a Lammily fantázianevet kapta. Az amerikai művész egy 19 éves lány normál testalkata alapján készítette el a játékot azzal a céllal, hogy megmutassa, az átlagos igenis gyönyörű.

Forrás: lammily.com

A szélesebb csípővel, alacsonyabb termettel és kerekebb idomokkal megáldott Lammily babák mostantól narancsbőrt, striát, anyajegyeket, pattanásokat és sportban szerzett sérüléseket imitáló matricás kiegészítőkkel is megvásárolhatók, hogy mind a kicsik, mind pedig a nagyok elfogadóbban viszonyuljanak a hétköznapi nőkhöz.

Hiába szép, életképtelen Barbie teste
Hosszú combok, vékony derék, telt mellek, sármos férj, szép kocsi és ház - Barbie sokáig az amerikai álom megtestesítője volt, és minden kislány rá akart hasonlítani. Csakhogy ez egyszerűen lehetetlen. Barbie babáról szóló cikkünket ide kattintva olvashatod el.

„Az unokahúgomnak szerettem volna babát venni, de a játékbolt egész falát beborították a szupermodell alkatú játékok. Nincs semmi rossz abban, ha valaki szupermodell, de nekem az volt a benyomásom, hogy akkor van a baj, ha nem úgy nézel ki, mint egy szupermodell" – magyarázza Nickolay Lamm, aki ezen apropóból felbuzdulva készítette el a babákat.