Sült krumpli és rántott hús – Még mindig ezek a magyarok kedvencei

Forrás: AFP -
háziasszony rántott hús sütés-főzés főzelék olaj sült krumpli felmérés pörkölt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai étkezési szokásokról készített friss felmérésből kiderült, a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az asztalon. Ezek közül számos klasszikus kerül sok családnál az ünnepi menübe is.

A Vénusz számára készített GfK kutatás szerint a háziasszonyok még idén is előszeretettel készítenek pörköltet, főzeléket, rántott húst vagy halat. A köreteknél a sült krumpli továbbra is letaszíthatatlan a trónról.

Forrás: AFP

A bő olajban sült ételek elkészítéséhez sok olajra van szükség, ezért számos háztartásban újra használják azt egy-egy sütés után. Panírozott ételeknél a háziasszonyok 30%-a legalább egyszer, 22% kétszer, de vannak olyanok is, akik akár háromszor vagy akár annál is többször használják újra az olajat.

Hányszor használod fel sütéshez az olajat?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.