A fogkrém fehérít, políroz, illatosít, eltávolítja a foltokat, valamint helyreállítja és óvja a fogzománcot. A fogmosáson kívül számtalan dologra használhatod - most elárulunk tízet.

1. Égési sérülések fájdalomcsillapítása

Nyílt sebet nem okozó, enyhébb égési sérülésekre is enyhülést nyújt a fogkrém. Ha rögtön az égés kialakulása után az érintett területre kened, ideiglenesen csillapíthatod az égő fájdalmat, és megelőzheted a seb felnyílását.

2. Folteltávolítás

Fogkrémmel a ruhákról és a szőnyegekről is eltűntheted a makacs foltokat. Ruhák esetében tedd közvetlenül a foltra, és addig súrold, amíg el nem tűnik, aztán a szokott módon mosd ki. Szőnyegfolt esetén tegyél fogkrémet a szennyeződésre, súrold kefével, aztán azonnal öblítsd ki.

Forrás: Thinkstock

3. Piszkos cipők tisztítása

Ugyanez a taktika cipők esetében is beválik. A szőnyegekhez hasonlóan tedd a fogkrémet közvetlenül a piszkos felületre, dörzsöld meg alaposan, aztán nedves ruhával töröld át.

4. Zsírkréta eltávolítása a festett falakról

Óvatosan dörzsöld le az összefirkált falat fogkrémes nedves ruhával, és a zsírkréta el fog tűnni.

5. Cumisüveg szagtalanítása

Ha a cumisüveg savanyútej-szagot áraszt, fogkrémmel és üvegmosó kefével szagtalanítható.

6. Vasalótisztítás

Fogkrémmel a vasaló talpán felgyűlt odaégett szennyeződés is eltávolítható.

7. Szemüvegek páramentesítése

A könnyűbúvárok, úszók és triatlonosok talán már ismerik ezt a trükköt: kenj egy kis fogkrémet a szemüveg lencséire, öblítsd le, és íme! Többé nem kell drága páramentesítő zselét vásárolni.