Hét meglepő dolog, amire használhatod a fogkrémet - a fogmosáson kívül!

Forrás: Thinkstock -
égési sérülés háztartás szagtalanítás fogkrém tisztítás csodaszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogkrém fehérít, políroz, illatosít, eltávolítja a foltokat, valamint helyreállítja és óvja a fogzománcot. A fogmosáson kívül számtalan dologra használhatod - most elárulunk tízet.

1. Égési sérülések fájdalomcsillapítása

Nyílt sebet nem okozó, enyhébb égési sérülésekre is enyhülést nyújt a fogkrém. Ha rögtön az égés kialakulása után az érintett területre kened, ideiglenesen csillapíthatod az égő fájdalmat, és megelőzheted a seb felnyílását.

2. Folteltávolítás

Fogkrémmel a ruhákról és a szőnyegekről is eltűntheted a makacs foltokat. Ruhák esetében tedd közvetlenül a foltra, és addig súrold, amíg el nem tűnik, aztán a szokott módon mosd ki. Szőnyegfolt esetén tegyél fogkrémet a szennyeződésre, súrold kefével, aztán azonnal öblítsd ki.

Forrás: Thinkstock

3. Piszkos cipők tisztítása

Ugyanez a taktika cipők esetében is beválik. A szőnyegekhez hasonlóan tedd a fogkrémet közvetlenül a piszkos felületre, dörzsöld meg alaposan, aztán nedves ruhával töröld át.

4. Zsírkréta eltávolítása a festett falakról

Óvatosan dörzsöld le az összefirkált falat fogkrémes nedves ruhával, és a zsírkréta el fog tűnni.

5. Cumisüveg szagtalanítása

Ha a cumisüveg savanyútej-szagot áraszt, fogkrémmel és üvegmosó kefével szagtalanítható.

6. Vasalótisztítás

Fogkrémmel a vasaló talpán felgyűlt odaégett szennyeződés is eltávolítható.

7. Szemüvegek páramentesítése

A könnyűbúvárok, úszók és triatlonosok talán már ismerik ezt a trükköt: kenj egy kis fogkrémet a szemüveg lencséire, öblítsd le, és íme! Többé nem kell drága páramentesítő zselét vásárolni.

Sült krumpli és rántott hús – Még mindig ezek a magyarok kedvencei http://www.life.hu/csalad/20141202-rantott-hus-es-sult-krumpli-kerul-a-leggyakrabban-asztalra-hazankban-a-gki-friss-felmerese-szerint.html A hazai étkezési szokásokról készített friss felmérésből kiderült, a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az asztalon. Ezek közül számos klasszikus kerül sok családnál az ünnepi menübe is. Család -- 14 éve indultak útnak, eközben négy gyermekük született - a 21. század leghíresebb utazó családja http://www.life.hu/csalad/20141119-a-vilag-leghiresebb-utazo-csaladja-a-xi-szazadban.html Herman és felesége, Candelaria 14 éve megállás nélkül járják a világot, mindeközben négy gyermekük született, mindegyikük más-más országban. És egyelőre nem tervezik, hogy hazamennek… Család -- Víztisztítóból lett vagány loft – 16 évig tartott az általakítás http://www.life.hu/csalad/20141103-viztisztito-tartalybol-alakitotta-at-a-tulajdonos-a-francia-rivieran-megalmodott-loft-lakast.html Philippe Tondeur, a belga hadseregből nyugállományba vonult egykori pilóta a francia Riviéra egyik kikötővárosában, Villefranche sur Merben találta rá az 1910-ben épült, egykor víztisztítóként funkcionáló épületre. Család --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.