karácsonyi vásár utazás Millstatt síelés Karintia sípálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karintia egyik gyöngyszeme, a Millstättersee, azaz a Millstatti-tó télen-nyáron a turisták egyik kedvence. Nyáron a túrázók, a vízi sportok kedvelői és a kerékpárosok érzik itt jól magukat, míg a tél természetesen a téli sportok szerelmeseié. Megmutatjuk, mi minden vár ezen a tájon!

A legjobb síterepek

A Millstatti-tó környékének síterepein összesen 1028 kilométernyi karbantartott, gondozott, különféle nehézségű sípálya és 35 sílift vár. Csak ízelítőül néhány ezek közül: Goldeck 22 kilométer, Katschberg 37 kilométer, Bad Kelinkirchheim 11 kilométer, a Mölltal-gleccser 45 kilométer, Dreiländereck/Dobratsch 57 kilométer „síelnivalóval" várja a kezdő és haladó sportolókat. Ha elég profi vagy hozzá, Goldeck környékén találod az Alpok leghosszabb, 8,5 kilométeres fekete pályáját, ahol minden januárban megrendezik a jó kondícióban levő sportolók Champ or Cramp elnevezésű extrém kihívását. Ugyanitt a freeride és a snowboard rajongóinak kedvez a több mint 50 hektáros Freeride aréna. Ám a tó környékén nem csak a profikra gondoltak, minden síterepen vannak könnyebb, sőt, egyenesen gyerekeknek való pályák is, ahol felkészült oktatóktól tanulhat síelni az egész család.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A Goldeck síterepen a napijegy magában foglal egy tányér finomságot is a fogadóban.

A Life.hu extra tippje

Síelés a környéken, elérhető áron - itt találod a legjobb ajánlatokat!

Téli gyerekvilág

A gyerekek persze nemcsak a síelést és a szánkózást élvezhetik a Millstatti-tó környéki hegyoldalakon. Síelés után vagy helyett jöhet a szánkózás a kijelölt pályákon, a hóemberépítés, majd a romantikus utazás egy lovas szánon. A tó befagyott vize kiváló lehetőséget biztosít a korcsolyázásra, de műjégpályák is szép számmal várják a sportolókat. A szállodák és panziók mind külön figyelmet fordítanak a fiatal vendégekre, sok helyütt állatsimogatóval, külön gyerekmenüvel, vagy épp gyerekmozival állnak a rendelkezésükre.

camping.de

Life.hu tipp

Egyes síterepeken a szüleikkel érkező 14 éven aluliak ingyen síelhetnek. A síbérletek megvásárlása előtt mindenképp érdeklődj a részletekről!

Romantikus karácsonyi vásár

Egészen szilveszterig elvezheted a különleges, tavi adventi vásárt. A tavon elhelyezett tutaj, az úgynevezett „tűzsziget" változik át ilyenkor fényárban úszó vásárvárossá: különleges élmény a fenyőfákkal borított hegyek között, a tó vizén megkóstolni a helyi főtt kolbászt, a csodás házi kenyeret, a sült gesztenyét és a karintiai gasztronómia többi fogását.

Forrás: blog.kaernten.at

Life.hu tipp

A karácsonyi vásár varázsos légköre különösen este érezhető, amikor több helyen is kigyúlnak a tábortüzek. Remek síelés utáni program!

Ahol igazán ellazulhatsz

Ha felmelegednél egy kicsit a hegyen töltött napok után, a Millstatti-tó környékének wellnessfürdőiben biztosan megpihenhetsz. A Kärnten Badehaus Millstätter See wellnessfürdő alpesi épületének hatalmas üvegfelületei, sőt, egyik kültéri medencéje is egyenesen a tóra néz, a panoráma miatt már önmagában megéri, hogy ellátogass ide. A szaunákban a gyümölcsök, a fenyő és más növények illóolajával végzett aromás felöntések adják meg az alaphangulatot, ha pedig épp társadalmi életet élnél az ellazulás helyett, a „chatroom" szaunában nyugodtan beszélgethetsz, itt nem érvényes a többi szaunában betartandó „csendrendelet". A masszázskezeléseken és a szépségszalonban tetőtől talpig felrissülhetsz és megszépülhetsz.

Forrás: Thinkstock

A tótól nem messze, Spittal an de Drau-ban fekvő Drautalperle élményfürdőt az egész család szeretni fogja. A legkisebbek a gyerekvilágban érezhetik jól magukat, a nagyobbak kalandvágyát a 85 méteres Fekete lyuk-csúszda elégítheti ki. A pihenésre vágyók a melegvizes élménymedencékben, a sportosabbak az úszómedencékben találhatják meg a számításukat. Természetesen a szaunavilág és a masszázskezelések itt sem maradhatnak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.