Karintia egyik gyöngyszeme, a Millstättersee, azaz a Millstatti-tó télen-nyáron a turisták egyik kedvence. Nyáron a túrázók, a vízi sportok kedvelői és a kerékpárosok érzik itt jól magukat, míg a tél természetesen a téli sportok szerelmeseié. Megmutatjuk, mi minden vár ezen a tájon!

A legjobb síterepek

A Millstatti-tó környékének síterepein összesen 1028 kilométernyi karbantartott, gondozott, különféle nehézségű sípálya és 35 sílift vár. Csak ízelítőül néhány ezek közül: Goldeck 22 kilométer, Katschberg 37 kilométer, Bad Kelinkirchheim 11 kilométer, a Mölltal-gleccser 45 kilométer, Dreiländereck/Dobratsch 57 kilométer „síelnivalóval" várja a kezdő és haladó sportolókat. Ha elég profi vagy hozzá, Goldeck környékén találod az Alpok leghosszabb, 8,5 kilométeres fekete pályáját, ahol minden januárban megrendezik a jó kondícióban levő sportolók Champ or Cramp elnevezésű extrém kihívását. Ugyanitt a freeride és a snowboard rajongóinak kedvez a több mint 50 hektáros Freeride aréna. Ám a tó környékén nem csak a profikra gondoltak, minden síterepen vannak könnyebb, sőt, egyenesen gyerekeknek való pályák is, ahol felkészült oktatóktól tanulhat síelni az egész család.

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp
A Goldeck síterepen a napijegy magában foglal egy tányér finomságot is a fogadóban.
A Life.hu extra tippje

Síelés a környéken, elérhető áron - itt találod a legjobb ajánlatokat!

Téli gyerekvilág

A gyerekek persze nemcsak a síelést és a szánkózást élvezhetik a Millstatti-tó környéki hegyoldalakon. Síelés után vagy helyett jöhet a szánkózás a kijelölt pályákon, a hóemberépítés, majd a romantikus utazás egy lovas szánon. A tó befagyott vize kiváló lehetőséget biztosít a korcsolyázásra, de műjégpályák is szép számmal várják a sportolókat. A szállodák és panziók mind külön figyelmet fordítanak a fiatal vendégekre, sok helyütt állatsimogatóval, külön gyerekmenüvel, vagy épp gyerekmozival állnak a rendelkezésükre.

camping.de
Life.hu tipp
Egyes síterepeken a szüleikkel érkező 14 éven aluliak ingyen síelhetnek. A síbérletek megvásárlása előtt mindenképp érdeklődj a részletekről!

Romantikus karácsonyi vásár

Egészen szilveszterig elvezheted a különleges, tavi adventi vásárt. A tavon elhelyezett tutaj, az úgynevezett „tűzsziget" változik át ilyenkor fényárban úszó vásárvárossá: különleges élmény a fenyőfákkal borított hegyek között, a tó vizén megkóstolni a helyi főtt kolbászt, a csodás házi kenyeret, a sült gesztenyét és a karintiai gasztronómia többi fogását.

Forrás: blog.kaernten.at
Life.hu tipp
A karácsonyi vásár varázsos légköre különösen este érezhető, amikor több helyen is kigyúlnak a tábortüzek. Remek síelés utáni program!

Ahol igazán ellazulhatsz

Ha felmelegednél egy kicsit a hegyen töltött napok után, a Millstatti-tó környékének wellnessfürdőiben biztosan megpihenhetsz. A Kärnten Badehaus Millstätter See wellnessfürdő alpesi épületének hatalmas üvegfelületei, sőt, egyik kültéri medencéje is egyenesen a tóra néz, a panoráma miatt már önmagában megéri, hogy ellátogass ide. A szaunákban a gyümölcsök, a fenyő és más növények illóolajával végzett aromás felöntések adják meg az alaphangulatot, ha pedig épp társadalmi életet élnél az ellazulás helyett, a „chatroom" szaunában nyugodtan beszélgethetsz, itt nem érvényes a többi szaunában betartandó „csendrendelet". A masszázskezeléseken és a szépségszalonban tetőtől talpig felrissülhetsz és megszépülhetsz.

Forrás: Thinkstock

A tótól nem messze, Spittal an de Drau-ban fekvő Drautalperle élményfürdőt az egész család szeretni fogja. A legkisebbek a gyerekvilágban érezhetik jól magukat, a nagyobbak kalandvágyát a 85 méteres Fekete lyuk-csúszda elégítheti ki. A pihenésre vágyók a melegvizes élménymedencékben, a sportosabbak az úszómedencékben találhatják meg a számításukat. Természetesen a szaunavilág és a masszázskezelések itt sem maradhatnak el.