Felejtsd el az unalomig ismert esküvői helyszíneket – Imádnivaló zugok Magyarországon

esküvő esküvőszervezés Börzsöny esküvő 2015 Hédervár Dunántúl Őrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szállodákból, hotelekből, éttermekből hazánkban sincs hiány, ha szóba kerül az esküvőszervezés. Ám ha nem szereted a hagyományos dolgokat, és a házasságkötésedet is olyan környezetben ünnepelnéd, ami kifejezi az egyediségedet, segítünk egy kicsit a döntésben. Összegyűjtöttünk néhány bűbájos helyet, ahol minden együtt van a tökéletes nászhoz.

Egyszerű, kifinomult, kortárs: mondj igent az Őrség szívében!

Egy hely, ahol harapni lehet a friss levegőt. Egy hely, ahol madárdalra ébredsz. Egy hely, ahol igazán közel kerülhetsz a természethez, és ahol minden megvan ahhoz, hogy olyan legyen a menyegződ napja, amiről mindig is álmodtál. Az Őriszentpéteren található kulturális és gasztronómiai „játszótér" kívül-belül egyaránt igazi kuriózumnak számít, és tökéletes választás a bensőséges esemény megünnepléséhez.

Forrás: Pajta

A kortárs szellemiségű épületegyüttes a régi és új harmonikus összefonódása, és amint meglátod, azonnal beleszeretsz meghittséget árasztó hangulatába. A kivételes alkalom pompáját finom ételekkel és italokkal lehet igazán fokozni. A bisztró különleges menüsorában éppúgy megtalálhatod az újragondolt klasszikusokat és az autentikus jellegzetességeket, mint a fine dining különlegességeket, így az ünnepi vacsora mindenki számára emlékezetes élménnyé válik. A vadregényes táj, a régi parasztházak, a színes gyümölcsösök pedig remek fotóhátterek!

A Life.hu extra tippje

Varázslatos vidék, ősfás birtok - a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok garantáltan tökéletes hely egy romantikus esküvőhöz.

Álmodozóknak: romantikus nász egy malomban

Ha nehezen tudsz dönteni, mert egyszerre képzeltél el tradicionális és modern eseményt, a fővárostól alig félórányira van egy régi malomépület, ahová belépve olyan érzésed támad, mintha hazaérkeztél volna. A gőzmalom története 1922-re nyúlik vissza, amiből a tulajdonos egy rendkívül stílusos, vidéki életérzést sugárzó éttermet alakíttatott ki, mindezt az elfeledett ízek felelevenítésével és újragondolásával. Itt két rendezvényhelyszín közül választhatsz, de nagyszámú vendégsereg fogadásához akár a teljes épületet is kibérelheted. A szervezők a legapróbb részletekig segítenek életed legfontosabb eseményének előkészületeiben, az esküvői vacsora pedig sokféle ételkülönlegességekből áll, így valószínű, hogy a fogások nagy sikert aratnak majd a meghívottaid körében.

Forrás: Facebook/Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Life.hu tipp

Ha nem riadsz vissza egy kis kalandtól és fontos számodra a természet közelsége, tartsd az esküvődet egy meseszép erdőben, ami egyszerre idilli, vagány és egyedi. Bővebb infót itt találsz.

Rusztikus esküvő a Börzsönyben

Egy esküvő erdei miliőben mindig lenyűgöző élmény, hiszen a természet érintetlen szépsége már önmagában megteremti azt a romantikus atmoszférát, amire mindenki vágyik azon a bizonyos „Nagy Napon". A város zajától távol, a Börzsöny hegyei között megbúvó hotel a nyugalom oázisa, ami meghitt hangulatával és különleges, finn stílusú épületével közös életetek kezdetének igazi álomhelyszíne lehet. A szálloda személyzete örömmel segít az előkészületekben és az igényeiteknek megfelelő ünnepi menüsor összeállításában.

Forrás: szentorban.hu

A gyönyörű panorámával rendelkező szobák és a pihentető wellnessrészleg a kivételes alkalmat még teljesebbé varázsolja, a környezet pedig remek hátteret kínál a felejthetetlen pillanatok megörökítéséhez. Ha már a kezdetektől fogva szeretnéd a násznépet inspirálni, készítsd el a meghívókat „erdei" stílusban (pl. újrahasznosított papírból), a természet kincsei pedig tökéletes asztaldekorációként szolgálhatnak.

A Life.hu extra tippje

Mondj igent a festői szépségű Dunakanyarban! Wellness, pihenés a lagzi után - a Thermal Hotel Visegrádban garantáltan emlékezetes lesz a lagzi!

Luxus búvóhely a Dél-Dunántúlon

Sok nő álmodik „királylányos" esküvőről, és ha te is habos-babos menyegzőt szeretnél, keresve sem találhatnál jobbat ennél a dél-dunántúli rezidenciánál. Már maga az ide vezető út lehengerlő: a somogyi dombság szelíd lankái és a szőlőültetvények között kanyarogva eljuthatsz a hazánk egyik legnagyobb vadászterületén található luxusszállóba.

Forrás: Chateau Visz

A 45 hektár nagyságú, gyönyörű angolparkkal körülvett főúri kastély valóban különleges esküvői helyszín, és egy olyan világba repít el, ahol úgy tűnik, mintha megállt volna az idő valamikor a 19. század végén. Itt tényleg igazi hercegnőnek fogod érezni magad, és a természet adta nyugalom, valamint a sajátos múltidéző hangulat biztosan rabul ejti a vendégsereg szívét is. Az ízlésesen berendezett főúri lakosztályok, a magyar ízvilágra épülő ételkompozíciók és a figyelmes kiszolgálás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nagy nap kifogástalan legyen. Nem kell aggódnod akkor sem, ha az időjárás borúsabbá válik, az impozáns belső terek elbűvölő kellékei lehetnek az esküvői képeknek.

Vidéki lakodalom a 21. században

Héderváron, a gyönyörű szigetközi táj ölelésében található az a rendezvényhelyszín, ami békét sugárzó környezetével azonnal rabul ejti a szívedet, és hozzájárul ahhoz, hogy olyan legyen a házasságkötésed napja, mint amilyennek megálmodtad. Nincs annál felemelőbb pillanat, mint a patakkal körülölelt udvaron, a „Szeretetfa" alatt kimondanod a boldogító igent. A kis tó és a buja növények elbűvölő hátteret biztosítanak az esküvői fotók készítéséhez.

Forrás: Kont Étterem

A gasztronómiai élményeket a világbajnoki címmel rendelkező chef és a ház szekszárdi pincészetének nedűi fokozzák, a kemencében sült fogások pedig visszaidézik a békebeli korok, vidéki lakodalmak hangulatát. Ha szeretnéd megspórolni a szervezéssel járó stresszt és időt, az előkészületektől kezdve egészen a menüsor összeállításáig a figyelmes és vendégközpontú személyzet gondoskodik arról, hogy e jeles napon csak egymásra figyelhessetek.

Life.hu tipp

A szabadtéri ceremóniák oldott, önfeledt hangulatot árasztanak, a mesés látványt lampionokkal, fényfüggönyökkel és színes mécsesekkel tovább fokozhatod. Ha sátoros esküvőt szeretnél, a hédervári rendezvényhelyszínen erre is lehetőség nyílik.

Híresen szép filmhelyszínek, ahol a természet a sztárhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150123-hiresen-szep-filmhelyszinek-ahol-a-termeszet-a-sztar-kenya-bali-izland.htmlA modern technológiáknak köszönhetően sok filmet szinte teljes egészében stúdiókban forgatnak, mégis semmi nem tudja felülmúlni azt a látványt, amikor a készítők gyönyörű képekben adják vissza a természet hatalmát és szépségét. A Life.hu most olyan ikonikus helyszíneket gyűjtött össze, ahol a lenyűgöző táj az adott történet tökéletes hátteréül szolgál. Neked melyik a kedvenced? UtazásMondd ki a boldogító igent ott, ahol a hírességek! http://www.life.hu/lifeutazas/20150122-a-listas-eskuvoi-helyszinek-amerikatol-olaszorszagig.htmlNem mindenki vágyik olyan házasságkötésre, mint Kim Kardashian és Kanye West, akik idén májusban egy gigantikus ceremónia keretében fogadtak egymásnak örök hűséget Firenzében. Ha szeretnéd esküvődet meghitt és káprázatos környezetben rendezni, meríts ihletet a Life.hu összeállításából.UtazásCsokoládédombok, jégvilág - Szürreális alkotások a természet műhelyébőlhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150120-kulonleges-termeszeti-kepzodmenyek-visayan-szigetek-uj-mexiko.htmlBolygónk annyi szépséget rejt, hogy nehéz lenne valamennyit felsorolni. Minden országnak megvan a maga különleges természeti látnivalója, ami még a legtapasztaltabb világjárókat is képes újra és újra ámulatba ejteni. Ezek a furcsa geológiai képződmények egy teljesen új dimenzióba helyezik a felfedezés élményét - tegyél virtuális utazást a Life.hu-val!Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.