kék szem smink kék szín Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mitől lesz a kék szem még kifejezőbb, még kékebb, még különlegesebb? Larion Oscar sminkmester elárulta, mi az a 3 trükk, amit minden kék szemű nőnek tudnia kell sminkeléskor. 

A kék szem színét a fréziasárga, a narancs, az arany, a középbarna, valamint a szürke, szürkés-lila, indigókék egy kis fekete mélyítéssel emeli ki a legszebben.

Adu ász: a földszínek

Készíthetsz nappali sminket bézs-középbarna árnyalattal. A földszínek a legtermészetesebben emelik ki a szemszínt. Satírozz a mozgó szemhéj egészére bézs árnyalatot, majd mélyítsd a szempillatövet fent és lent a barnával, ami lehet szemceruza vagy tartós szemhéjkrém is. A lényeg, hogy szépen satírozd el a kontúrszéleket.

Forrás: Thinkstock

Kísérletezz élénk színekkel!

Ha üde és friss megjelenést szeretnél, bátran használd az élénk színeket. A sárgát lilával vagy a narancsot barnával kombináld! Izgalmas lesz a végeredmény, ha a sárgát lilával úgy viszed fel, hogy a mozgó szemhéj egészére teszel lilát, és a mélyítővonalra satírozod szép átmenettel a sárgát. De teheted csak a szemzugba vagy a szemhéj közepére is. Kísérletezz bátran, bármelyik variációt is válaszd, élénk és ragyogó lesz a megjelenésed. Megkoronázhatod a szemfestésedet még egy szép tusvonallal is!

Forrás: Thinkstock

A füstös smink kötelező!

Alkalmi sminkként eszméletlenül jól áll a füstös hatású szem a kék szemszínhez. Kombinálhatod a szürkét lilával, feketével vagy indigókékkel, de akár feketével is nagyon vibráló hatást érsz el. Akkor szép a füstös hatás, ha követi a szem ívét a festés és árnyékolás.

Forrás: Thinkstock

Próbáld ki, hogy először a világosabb árnyalatot satírozd a mozgó szemhéj egészére, ezután alul kövesd a szemzugtól kifelé a szemed ívét. A külső sarokhoz érve kösd össze a felső ívvel. Ha elkészült az alapszín, akkor teheted a választott sötétebb színt csak a szem külső széléhez. Ha ezt a variációt választod, ügyelj rá, hogy a két színt satírozd össze, mert akkor szép, ha a színek egymást fedik.

De mélyítheted a sötétebb színnel alul-felül a szempillatövet, majd ezt szépen mosd össze és satírozd el az éles kontúrszéleket. Ha még igézőbb tekintetet szeretnél, fekete szemceruzával vagy tartós krémtussal kiemelheted a vízvonaladat. Bármelyik sminket választod, egy dúsító fekete szempillaspirállal koronázd meg a sminkedet, és a hatás nem marad el. Ragyogj!

/1502/K_k_s2015224164756

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.