Ha egész nap rohansz, és nincs kedved egy sminkcuccokkal teli neszesszert cipelni, akkor szűkítsd le a kört: íme 3 pipere, ami minden női táskába kell idén tavasszal.

BB krém - az alap

Ez egy igazi adu ász, a fesztelenül természetes megjelenés záloga. A tökéletes bőr eléréséhez fontos, hogy a krém hidratáljon, fényvédőt is tartalmazzon és még egységes bőrszínt is adjon. A BB krém előtt nem kell külön hidratálókrémet használnod, ez ugyanis betölti az ápoló funkciót is. A BB krém egységesíti a bőrt, ápol, mattít és üde arcszínt kölcsönöz.

Forrás: Thinkstock

Kiválasztásában maguk a gyártók nyújtanak segítséget: light és medium árnyalatokban kaphatók széles körben. A lényeg, hogy harmonizáljon a jelenlegi bőrszíneddel. A világos bőrűeknek a light, sötétebb tónussal rendelkezőknek a medium árnyalat a tökéletes. A kreol vagy napbarnított bőrszínnel rendelkezőknek meg egy picit keresgélniük kell a márkák között, hogy megtalálják az ideális BB krémet. Emellett létezik érzékeny bőrre, rozáceás bőrre, kombinált valamint zsíros bőrre, problémás bőrre is BB krém, és találsz olyat is, amiben még ránctalanító is van.

Használata egyszerű, akár egy hidratálókrém: ujjaiddal körkörös mozdulatokkal kezdd a felvitelt a homlok közepétől és haladj lefelé, a szemhéjat se hagyd ki. Az áll vonalához érve simogasd a nyakra, hogy szép átmenetet hozz létre és láthatatlan maradjon.

Szempillaspirál -  a friss tekintet

Ha elkészültél, jöhet a pilláid felöltöztetése, hogy nyitott és friss legyen a tekintet. Ehhez egy természetes hatású szempillaspirálra lesz szükséged. Világos bőrrel, szőke hajjal rendelkezőknek egy mélybarna szempillaspirált javasolok, egyébként meg jó választás a fekete is. A lényeg, hogy a szempillaspirál keféje csomómentes és szétválasztott szempillákat eredményezzen. Nem divat az összetapadt, póklábszerű pilla.

Forrás: Thinkstock

Nekem nagy kedvencem a szempillabalzsam, ami áttetsző, vitalizálja a szempillákat, természetes fénnyel gazdagítja és még a szemöldököt is át lehet vele fésülni, hogy rendezett és kifejezőbb legyen.

Jöhet a rúzs!

A harmadik csodafegyver pedig nem más, mint egy természetes hatású ajakrúzs, ami egyben az arcpírod is lehet. Kiválasztása nem olyan bonyolult: az a számodra természetes árnyalat, ami harmonizál az ajkad eredeti színével. Nagyon fontos, hogy a személyes kémia miatt az ajakrúzst mindig az ajkadon teszteld, próbáld ki, mert más a kézfejen és más a szín az ajkadon.

Forrás: Thinkstock

A legtermészetesebb hatást úgy érheted el, ha az ujjaddal viszed fel a rúzst. Ezek a sminkszerek kényeztető összetétellel rendelkeznek, ápolják az ajkat és még fényvédőt is tartalmaznak. Ideális ezzel élénkíteni az orcát, csak arra figyelj, hogy szépen, kontúrmentesen masszírozd össze a BB krémmel. Teheted az arc közepére, így kislányos és bájos lesz a végeredmény, de teheted az arccsont alá is, így egyben keskenyíted is az arcod. Ragyogj természetesen!