Az autóvásárlás egy nőnek nem könnyű feladat. Egy igazi nő csak azt látja, tetszik-e neki az autó színe, formája, üléshuzata, a műszaki részekhez – valljuk be - kevesen értenek. Néhány hozzáértő pasi azonban elárulta nekünk, mire érdemes odafigyelnünk, ha egyedül (vagy barátnővel) indulunk el autót venni. 

1. Nézd meg a motorteret!

Ehhez nem kell hozzáértőnek lenned, ne ijedj meg! Kérd meg, hogy nyissák fel neked a motorháztetőt és vess egy pillantást a motorra. Ha túl tiszta, fogj gyanút. A leleményes eladók ugyanis így próbálják meg elrejteni az esetleges hibákat: olajfolyást, hengerfej-problémát.

Forrás: Thinkstock

2. Vess egy pillantást a kerekekre!

Ha a kerék oldalán egy hópihét látsz, akkor valószínűleg téli gumi van a járművön. Ez persze nem baj, ha tél van. Ha viszont szikrázik a nap, kérdezz rá, miért nincsen az eladónak nyári gumija. Ez azért fontos, mert egy szett gumi vásárlása minimum hatvanezer forintba kerül majd neked. Ezzel pedig számolnod kell a közeljövőben.

3. Legfontosabb: ellenőrizd a féket!

Próbáld ki az autót! Ha a fékezéskor csikorgó hangot hallasz, valószínűleg elkopott a fékbetét, ami hamarosan a féktárcsa sérüléséhez vezethet.

Forrás: Thinkstock

4. A kormány és a sebváltó szoknyája mindent elárul

Ülj be az autóba. Kritikus szemmel nézd meg a kormányt és a sebváltó szoknyáját. Ha mindkettő vagy az egyik kopott, az arra utal következtetni, hogy az autót sokat használták, így sok kilométer van már a motorban. Ha ehhez és az autó korához képest kevésnek tűnik a kilométerek száma, gyanakodj! Ilyenkor érdemes szakszervizbe vinni az autót, ahol szakemberek megállapítják, hogy valós-e a kilométerállás.

5. Soha ne vásárolj szürkületben és sötétben!

Csak fényes nappal indulj autót venni! Csakis ilyenkor látszanak a karosszéria apró sérülései. Ha egy eladó kései időpontra hív, mindenképpen mondd meg neki, hogy te világosban szeretnéd látni a kiszemelt járművet.

Forrás: Thinkstock

5+1. Hívj magaddal egy pasit!

Ő valószínűleg túl van már a sokadik autójának vásárlásán, így őt nehezebb átverni, mint téged.